Frankfurt Kitap Fuarı Yarın Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Frankfurt Kitap Fuarı Yarın Açılıyor

Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük kitap fuarından Frankfurt Kitap Fuarı'nın kapıları yarın açılacak.

07.10.2014 12:37  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük kitap fuarından Frankfurt Kitap Fuarı'nın kapıları yarın açılacak. Bu yılki fuarın "onur konuğu" Finlandiya olacak.

Dünya edebiyatının buluşma noktası olarak kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı, 8-12 Ekim'de yayıncılık endüstrisine ve kitap tutkunlarına kapılarını açacak. 66. Frankfurt Kitap Fuarı'na, 105 ülkeden yayın ve elektronik yayıncılık alanında faaliyet gösteren 7 binden fazla yayıncı katılıyor. Geçen yıl Frankfurt Kitap Fuarı 172 bin civarında yayıncı ve sektör temsilcisiyle 280 bin kitapseveri buluşturmuştu. Fuarın ilk üç günü sektör temsilcilerine, son iki günü de tüm ziyaretçilere açık olacak.

Fuarda, Türk edebiyatının ve yayıncılığının seçkin örnekleri de okurlarla ve yayıncılarla buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğü ve yayıncılık sektörü temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi tarafından hazırlanan program çerçevesinde Ahmet Ümit, Selahattin Yusuf ve Sinan Yağmur gibi yazarlar panel ve söyleşilere katılacak. Yemek kitabı yazarı Engin Akın, geleneksel ve modern Türk mutfağından örnekleri interaktif şekilde sunacak. Ayrıca ebru sanatçısı Sezer Subaşı fuar meydanında (agora), geleneksel ebru sanatından örnekleri katılımcılara canlı performansla aktaracak.

Türkiye, fuarda 48 metrekaresi çocuk kitapları bölümü olmak üzere 348 metrekarelik alanda yer alacak. Türkiye standında aralarında Alfa, Boyut, Büyük Doğu, İletişim, İnsan, Kaknüs, Timaş ve Yapı Kredi'nin de bulunduğu 20 yayınevi, çocuk yayınları standında da aralarında Damla, Erdem, Günışığı, Mavi Bulut, Redhouse ve Yumurcak'ın bulunduğu 12 yayınevi kurumsal olarak temsil edilecek.

Stantta 200 yayınevinin 3 bine yakın kitabı ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Yayınevleri kendilerine ayrılan sergi ve görüşme bölümlerinde eserlerini tanıtacak ve telif görüşmeleri yapacak. Çeviri ve Yayın Destek Programı (TEDA) kapsamında farklı dillerde basılmış birçok kitap sergilenecek ve Türkiye'den eserleri kendi dillerinde yayımlamak isteyen birçok yabancı yayıneviyle görüşmeler yapılacak.

Fuar kapsamında okuyucu oylarıyla belirlenen 600'den fazla kitap "en güzel kitap" seçilmek için yarışacak. Fuar meydanında okuma çadırı kurulurken, kitapseverler burada yazarlarla buluşacak.

Fuarı 71 ülkeden 9 bin 300 gazeteci takip edecek. 1949 tarihinde 205 yayınevinin katılımıyla ilk kez düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı, 65 yıldır aralıksız devam ediyor. - Hessen

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Frankfurt Kitap Fuarı Yarın Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement