Son dakika haberi... Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı söylemlerine tepki - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi... Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı söylemlerine tepki

Son dakika gündem haberi... Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

27.10.2020 15:41  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Memur-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, insanlığın inançlarını hedef almanın özgürlük değil küstahlık olduğunu ifade ederek, İslam karşıtı söylemlere tepki gösterdi.

Avrupa'daki kimi siyasetçilerde olduğu gibi Macron'un da kirli siyasetine malzeme aradığını aktaran Barışan, "İnancımız farklı olabilir. Fikirlerimiz karşıt görünebilir. Ama çok temel bir ortaklığımız var, biz insanız ve dünyada birlikte yaşıyoruz. Hiç kimse hiç kimsenin dinine, hükümlerine ve kutsallarına hakaret etme, onları yok etme hakkına sahip değildir ve olamayacaktır. Biz insanız, elbette inanacağız. Biz insanız, elbette insan onurunu savunacağız. Biz insanız, en kesin şekilde söylüyorum ki inancımızı ve değerlerimizi koruyacağız. İnanca ve değerlere savaş açanlara, kutsallarımıza hakaret edenlere karşı dayanışmayı güçlendireceğiz ve birlikte mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi... Fransa Cumhurbaşkanı Macron\'un İslam karşıtı söylemlerine tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi... Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı söylemlerine tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement