Fransa'da "15 Temmuz Şehitlerini Anma Gecesi" - Son Dakika
Güncel

Fransa'da "15 Temmuz Şehitlerini Anma Gecesi"

Fransa'nın Strazburg kentinde "15 Temmuz Şehitlerini Anma Gecesi" düzenlendi.

30.10.2016 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Strazburg kentinde "15 Temmuz Şehitlerini Anma Gecesi" düzenlendi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Alsace Şubesince düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi. Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Programda konuşan Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Avrupalıların 15 Temmuz'daki darbe girişimine yeterince duyarlı davranmamasına tepki gösterdiklerini söyledi.

Avrupa'ya karşı olmadıklarını, onun bir parçası olduklarını belirten Ünal, "Bugün Avrupa, insanlığın üzerinde yükseldiği ve son iki yüz yılda yükselttiği değerlerle çatıştığı için biz Avrupa'ya diyoruz ki: Sen temsil ettiğin değerlerle çatışma. Demokrasiyle, özgürlükle, temel insan haklarıyla, sandıktan çıkan iradeye sahip çıkman gerekirken, eğer bu konuda sessiz kalıyorsan, sen kendi değerlerinle çatışıyorsun' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Avrupa'nın üzerinde yükseldiği değerlerle çatışmasından rahatsızız. Biz demokrasinin, sandığın, seçimlerin ne demek olduğunu iyi biliyoruz. Bizim 140 yıllık bir seçim geleneğimiz vardır. Demokrasi, sandıkta seçilen, halkın iradesi Avrupa'da ne anlama geliyorsa, Türkiye'de de o anlama geldiğinin bilinmesini istiyoruz. Mısır'da, Türkiye'de sandıktan çıkan, ortaya konulan iradeyi bir irade olarak kabul etmek istemiyorsa burada yüzleşmesi gereken ağır bir sonuç doğar."

15 Temmuz gecesi 6 çok yakın arkadaşını kaybettiğini anlatan Ünal, "Bundan sonra hangi görüşten olursak olalım, üzerimize düşen görev, bu vatana, bu bayrağa sahip çıkmaktır." dedi.

- "Anadolu Ajansımızın gururla takip ettiğimiz fotoğraf sergisini yeniden sergileme imkanımız oldu"

UETD Alsace Şube Başkanı İrfan Duman da 29 Ekim'in Cumhuriyet'in ilanının 93. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Duman, "Bu nedenle burada bir araya gelerek hem son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda canını ortaya koyanları hem de 15 Temmuz'daki hain girişime karşı dururken hayatını kaybedenleri anmak istedik. Aynı zamanda Anadolu Ajansımızın gururla takip ettiğimiz fotoğraf sergisini Avrupa Konseyi'nden sonra burada yeniden sergileme imkanımız oldu, o gece yaşananlardan seçilen özel fotoğrafları katılımcılara göstermek istedik." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar da "Türkiye'de yaşananları, 15 Temmuz'un o acısını, bizde yarattığı etkiyi, travmayı, bunun ölçüsünü biz burada anlatmaya kalktığımızda, hayretle bakan hatta şüpheyle bakan gözlerle karşılaşıyoruz. Böyle bir yükün, böyle bir ihanetin altından kalkabilecek yegane ülke Türkiye'dir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da '15 Temmuz Şehitlerini Anma Gecesi' - Son Dakika

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak
    16:16 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan Belediyesi'nin 334 milyon 921 bin TL borcu olduğunu açıkladı. Gürbüz, borçların halka hizmet etmelerine engel olmayacağını belirtti ve Elbistan'ın daha güzel günler beklediğini söyledi.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır
    16:15 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır

    1969 Bilecik Spor Kulübü, yarın oynayacağı Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı Şimşekler'de hedef 3 puan olurken, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

  • Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı
    16:12 Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı

    Denizli'nin Çameli ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, seralarda, kapalı halı sahalarda ve bazı işletmelerde hasara neden oldu. Belediye başkanı Cengiz Arslan, hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

  • Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi
    16:09 Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi

    Edirne'de yapılan okullar arası bisiklet yol yarışına minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 45 öğrenci katıldı. Yarışta öğrenciler büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Yarışlarda Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 hakem görev yaptı ve güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar başarılı bir şekilde sonuçlandı ve dereceye giren öğrencilere sertifika, madalya ve kupa verildi.

  • Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu
    16:08 Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu

    Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için İskilip Köprübaşı Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlit programına İskilip Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, AK Parti Çorum İl Başkanı ve vatandaşlar katıldı. Cami çıkışında mevlide katılanlara lokum ikram edildi.

  • Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı
    16:08 Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

    Gaziantep'te İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkogüç' operasyonunda, 670 personel ve özel harekat polislerinin katılımıyla 15 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, 5 şüpheli yakalandı. Ayrıca, mahallede yapılan kontrollerde 8 zanlı gözaltına alındı.

  • Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    16:08 Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Van'ın Gevaş ilçesinde oyun oynarken dengesini kaybeden 3 yaşındaki Eylül Suratlı, dereye düştü. Akıntıya kapılarak gözden kaybolan çocuğun cansız bedeni, yapılan çalışmalar sonucunda 1 kilometre uzakta bulundu ve otopsi için Gevaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

  • Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi
    16:04 Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi

    Bursa'da etkili olan rüzgar nedeniyle kent merkezinde bir ağaçtan kopan dal, otomobilin tavanına düştü. Neyse ki olayda can kaybı yaşanmadı. Vatandaşlar da rüzgarın etkisiyle zor anlar yaşadı. Bursa Valiliği, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.


Advertisement