Fransa'da Anket Sonuçları Marine Le Pen'e Düşük Şans Veriyor - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Anket Sonuçları Marine Le Pen'e Düşük Şans Veriyor

Fransa\'da Anket Sonuçları Marine Le Pen\'e Düşük Şans Veriyor

Fransa 2017 yılında iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçim öncesi yapılan anket platformları sonuçlarında radikal sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN) başkanı Marine Le Pen'e (48) şans tanımıyor.

30.11.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa 2017 yılında iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçim öncesi yapılan anket platformları sonuçlarında radikal sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN) başkanı Marine Le Pen'e (48) şans tanımıyor. Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turu 23 Nisan, ikinci turu 7 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak.

Adaylığı kesin olan iki parti içinde radikal sağ parti (FN) başkanı Marine Le Pen ve geçtiğimiz Pazar günü seçilen Cumhuriyetçiler Partisinden François Fillon (62) bulunuyor. Piyasa araştırma platformları 'Harris İnteractive' ve 'Kantar' şirketlerin en son araştırma sonuçları radikal sağcı adayın kazanma şansını çok düşük görüyor. Araştırma sonuçları radikal sağcı Marine Le Pen'in yüzde 29-30 oranla seçimleri kaybeden aday olarak gösteriyor. Cumhuriyetçiler partisinden François Fillon'un yüzde 64-65 oyla seçimleri kazanması tahmin ediliyor. FN başkanı Marine Le Pen rakibi François Fillon'u şu sözlerle eleştirdi: "Fillon'un programı sosyal yapılanmayı bozan bir program. Fransa tarihinde bugüne kadar böyle radikal program görülmemiştir" dedi. Marine Le Pen güçlü rakibi Fillon'un sağcı seçmenin oylarını kaptırmamak için çaba sarf ediyor. İktidar'da olan Sosyalist Partisinden Cumhurbaşkanı François Hollande (62) aday olup olmayacağını Aralık ayı içinde açıklayacak. Sosyalist Parti'den adaylık yarışında Başbakan Manuel Valls (54), eski Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron (38), Benoit Hamon (49), Arnaud Montebourg (54) yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı seçim adayları içinde Sol Partiden Nathalie Arthaud (46), Philippe Poutou (49), Jean-Luc Melechon (65), Bastien Faudot (38), Sylvia Pinel (39) yarışıyor. Yeşiller-Çevreciler Partisinden tek aday ise Yannick Jadot (49). Sağ merkezli partilerde diğer adaylar François Bayrou (65), Nicolas Dupont-Aigna (55). Adaylar arasında en yaşlısı ise eski sosyalist Dayanışma ve Gelişme Parti adayı 75 yaşındaki Jacques Cheminade. - Fransa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa'da Anket Sonuçları Marine Le Pen'e Düşük Şans Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement