Paris'te Rafineri Bloke Edildi, Benzin Kalmadı - Son Dakika
Dünya

Paris'te Rafineri Bloke Edildi, Benzin Kalmadı

Paris\'te Rafineri Bloke Edildi, Benzin Kalmadı

Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden olaylarla birlikte petrol rafinerisi bloke edildi ve ülkede benzin kuyrukları oluşmaya başladı.

23.05.2016 18:15  Güncelleme: 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısına tepkiler kapsamında Paris'in de yer aldığı Ile de France bölgesindeki petrol rafinerisine giden yollar kapatıldı. Rafinerinin gün içerisinde bloke edilmesiyle, Paris ve çevresinde de yakıt sıkıntısı baş göstermeye başladı.

RAFİNERİ BLOKE EDİLDİ

Fransa'nın en büyük işçi konfederasyonu CGT'den yapılan açıklamada, Seine-et- Marne'de bulunan ve Paris'in de yer aldığı Ile de France bölgesine dağıtım yapan Grandpuits petrol rafinerisinin bloke edildiği duyuruldu.

TASARI GERİ ÇEKİLMEDEN EYLEMLERİNE SON VERMEYECEKLER

Rafineriye giden yolları araçlar ve lastiklerle kapatan eylemciler, yasa tasarısı parlamentodan çekilmeden eylemlerine son vermeyeceklerini söylüyor.

BENZİNLİKLERİN ÖNÜNDE KUYRUKLAR OLUŞTU

Rafinerinin gün içerisinde bloke edilmesiyle, Paris ve çevresinde de yakıt sıkıntısı baş göstermeye başladı. Paris'te bazı benzinlikler önünde kuyruklar oluşurken bazı benzinlikler de yakıt olmadığı için benzin pompalarının üzerine "benzin yok" uyarısı astı.

Ile de France'da 76, ülke çapında ise bin 500 benzin istasyonunda benzin tükendi.

Hafta sonundan itibaren kademeli olarak başlayan yol kapatma eylemleriyle göstericiler, rafinerilerden ve depolardan akaryakıt istasyonlarına nakil yapılmasını engelliyor.

Ülkede bulunan 8 petrol rafinerisinden 6'sı eylemler nedeniyle yakıt gönderimi yapamıyor.

ARAÇ BAŞINA EN FAZLA 20 LİTRE BENZİN

Fransa'nın kuzey kesimlerinde haftasonundan itibaren araç sahipleri benzin bulabilmek için uzun kuyruklar oluştururken, bazı sürücüler ve benzinlik sahipleri arasında da kavgalar yaşandığı gözlendi. Bazı benzin istasyonları ise her araç başına sadece 20 litre benzin verirken, sendikalar grevin ilerleyen günlerde daha da artacağını bildirdi.

İsrail gezisinde bulunan Fransa Başbakanı Manuel Valls ise greve rağmen herhangi bir stok sıkıntısı olmadığı, tasarıdan asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Paris'te Rafineri Bloke Edildi, Benzin Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ghjk: halk da karar var en azından. bizimkiler gibi aç kalınca döneklik yapmıolar. 0 0 Yanıtla
  • ziir: adamlar yoldurmuyor kendini biz gibi.bizde ölse sesi çıkmayan boş çuval dolu 0 0 Yanıtla
  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement