Fransa'da Grev ve Protestolar - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Grev ve Protestolar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Grevden ve protestolardan detaylar Fransa'da grev ve protestolar Paris'te gösterileri takip etmek isteyen 2 gazetecinin, gaz maskesi ve kask taşıdıkları için polis tarafından gösterilere girişi engellendi Önceki eylemlerde polis şiddetini görüntüleyen ve fotoğrafları çokça paylaşılan Paris'teki 2 serbest gazeteci, sosyal medyadaki hesaplarından, "Suç işleme amacıyla toplanma" şüphesiyle gözaltına alındıklarını duyurdu Gazetecilerden biri, bindirildikleri polis kamyonundan, sosyal medya aracılığıyla canlı yayın yaptı Polise göre Paris'te 20 bin, sendikalara göre ise 60 bin kişi yürüdü Sona eren yürüyüşte toplam 95 kişi gözaltına alındı Fransa çapında hükümetin kanunlaştırmak istediği yeni çalışma yasa tasarısını protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşlerde Paris'te 2 gazeteci gaz maskesi ve kask taşıdıkları için gözaltına alındı.

24.06.2016 01:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Grevden ve protestolardan detaylar Fransa'da grev ve protestolar

Paris'te gösterileri takip etmek isteyen 2 gazetecinin, gaz maskesi ve kask taşıdıkları için polis tarafından gösterilere girişi engellendi

Önceki eylemlerde polis şiddetini görüntüleyen ve fotoğrafları çokça paylaşılan Paris'teki 2 serbest gazeteci, sosyal medyadaki hesaplarından, "Suç işleme amacıyla toplanma" şüphesiyle gözaltına alındıklarını duyurdu

Gazetecilerden biri, bindirildikleri polis kamyonundan, sosyal medya aracılığıyla canlı yayın yaptı

Polise göre Paris'te 20 bin, sendikalara göre ise 60 bin kişi yürüdü

Sona eren yürüyüşte toplam 95 kişi gözaltına alındı

Fransa çapında hükümetin kanunlaştırmak istediği yeni çalışma yasa tasarısını protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşlerde Paris'te 2 gazeteci gaz maskesi ve kask taşıdıkları için gözaltına alındı.

Taranis News'e çalışan Gaspard Glanz ve Alexis Kraland'ın, gaz maskesi, kask, biber gazına karşı serum fizyolojik taşıdıkları için Paris'te Bastille Meydanı'ndaki gösterilere katılmalarına izin verilmedi.

Polis tarafından "Suç işleme amacıyla toplanma" şüphesiyle gözaltına alınan 2 gazeteci, yol boyunca sosyal medyadaki hesaplarından bilgi paylaştı.

Glnaz, 12 kişiyle beraber hava almayan bir polis kamyonuna bindirildiklerini yazarak ve ardından kamyonun içinden, sosyal medya aracılığıyla kısa bir canlı yayın gerçekleştirdi.

Gözaltı merkezinde 4 saat bekletileceklerini de yazan Glanz, gösterilere girişi engellenen birçok kişinin de merkeze getirildiğini yazdı.

Sosyal medyada birçok kullanıcı ve gazeteci, polis ve jandarmanın, eylem alanında 2 kez arama yaptığını, gaz maskesi, kask, ya da plastik mermi ve biber gazından korunmak için kullanılan herhangi bir ekipman taşıyan gazetecilerin alana alınmadığı ve bazılarının gözaltına alındığını belirtti.

Paris'te sona eren yürüyüşe, polise göre 20 bin, sendikalara göre ise 60 bin kişi katıldı.

Valilik, Paris'te 95 kişinin, yürüyüşün başında "üzerlerinde yanıcı madde bulundurdukları" gerekçesiyle gözaltına alındığını da duyurdu.

Çalışma yasa tasarısına karşı mart ayında başlayan eylemlerde polis ve göstericiler, nisan sonundan itibaren çatışmaya başlamıştı.

Her eylemde çatışmanın dozu artarken polis, hem göstericilere hem de gazetecilere orantısız güç kullanmış ve başta Sınır Tanımayan Gazeteciler olmak üzere birçok gazeteci örgütü tarafından da eleştirilmişti.

Polis, son eylemlerde polis şiddeti çeken gazetecileri hedefine almış, birçoğunun ekipmanını kırmış bazılarının da sonraki gösterilere girmesini yasaklamıştı.

Hükümet bugün düzenlenen yürüyüşü en başta güvenlik gerekçesiyle yasaklamış ardından kamuoyundaki tartışmalar sonucu yürüyüşün sadece 1,6 kilometrelik bir parkurda yapılmasına izin vermişti.

Şiddete karışan yaklaşık 100 kişi hakkında gösteri yasağı bulunurken İçişleri Bakanlığı, gösterilerin güvenliği için 2 bin polisi görevlendirmişti.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yaptığı yazılı açıklamada, protestolar sırasında şiddet olayları yaşanmaması için göstericilere sorumlu davranma çağrısında bulunmuştu.

Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.

Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı geri çekmesini isterken, aksi halde geri adım atmayacaklarını söylüyor.

Fransa\'da Grev ve Protestolar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Grev ve Protestolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement