Fransa'da Polis Aracının Yakılması - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Polis Aracının Yakılması

Paris'te yasaklanan "polis şiddetine hayır" protestosunda polis aracının yakılmasıyla ilgili 4 şüpheli hakim karşısına çıkacak.

21.05.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris'te yasaklanan "polis şiddetine hayır" protestosunda polis aracının yakılmasıyla ilgili 4 şüpheli hakim karşısına çıkacak.

Paris Savcılığından yapılan açıklamada, 18 Mayıs'ta Republique Meydanı'nda düzenlenen polise destek eylemine karşı yapılan "polis şiddetine hayır" eylemi kapsamında bir polis aracının yakılmasıyla ilgili 4 kişinin hakim karşısına çıkacağını kaydetti.

Aracın, içerisinde 2 polis memuru varken yakılmaya çalışılmasıyla ilgili de savcılık tarafından "cinayette teşebbüs" suçundan soruşturma açılmıştı.

Yasaklandığı halde "polis şiddetine hayır" eylemine katılan 100-150 kişilik bir grup etraftaki polis ve gazetecilere saldırmıştı.

Eylemciler, miting alanına yakın bir yerde duran polis aracının camlarını kırmış ve molotofkokteyli atarak ateşe vermişti. O esnada aracın içinden çıkan 2 polis memuruna bazı eylemciler saldırmak istemişti.

Olay Fransa'da büyük yankı uyandırırken Başbakan Manuel Valls, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını söylemişti.

Mart ayından bu yana yeni çalışma yasasına karşı düzenlenen protestolarda polisin göstericilere orantısız güç kullandığı yönündeki eleştiriler karşısında polis sendikaları harekete geçmiş ve polise destek eylemi düzenlemeye karar vermişti.

Buna karşı bir grup da "polis şiddetine hayır" başlıklı başka bir eylem düzenlemek istemiş ancak eylem valilik tarafından yasaklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Polis Aracının Yakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement