Fransa'da Terör Alarmı! İş Adamı, Kafası Kesilerek Öldürüldü - Son Dakika
Dünya

Fransa'da Terör Alarmı! İş Adamı, Kafası Kesilerek Öldürüldü

Fransa'nın Lyon kentinde gaz fabrikasına giren saldırgan, iş adamını kafasını keserek öldürdü. Saldırganın elinde Arapça yazılı bayrak olduğu belirtildi.

26.06.2015 12:29  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Lyon kendinde bir saldırgan gaz fabrikasının bariyerlerini kırarak fabrikaya girdi. Fabrikada düzenlenen saldırıda, bir kişi kafası kesilerek öldürüldü. Saldırganın elinde Arapça yazılı bayrak bulunduğu belirtildi. Soruşturmaya yakın bir kaynak, AFP'ye yaptığı açıklamada, kafası kesilerek öldürülen kişinin, yerel bir iş adamı olduğunu belirtti.

FABRİKADA PATLAMA MEYDANA GELDİ

Saldırganın sabah saatlerinde Lyon yakınlarında bulunan orta büyüklükteki kimyasal gaz fabrikasına saldırı düzenlediği, saldırıda fabrikanın gaz depolanan bölümlerinde bir patlamanın meydana geldiği belirtildi. Fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor.

İÇİŞLERİ BAKANI: SUÇ ORTAKLARI DA YAKALANDI

Saldırganın bir kişinin kafasını kestiği belirtiliyor. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve olay yerinde incelemelerde bulundu. Fransa İçişleri Bakanı, "Terör saldırısı zanlısının adli kaydı yoktur ancak radikal eğilimleri olduğu belirlendi. Saldırıdaki suç ortakları da polis tarafından yakalandı." dedi. Saldırganın adının Yassaine Salhi olduğu, 2008'den beri polis tarafından izlendiği ve selefilerle bağlantılı olduğu belirtildi.

SALDIRGAN IŞİD ÜYESİ Mİ?

Fransız Le Dauphine gazetesinin görgü tanıklarına dayandırdığı iddiaya göre, 30 yaşlarında olduğu belirtilen kişi saldırı esnasında "IŞİD üyesiyim" diye bağırdı.

Ülkenin güneydoğusundaki Saint-Quentin-Fallavier'daki sanayi bölgesinde yer alan fabrikaya düzenlenen saldırıdan sorumlu olduğu iddia edilen 30 yaşlarındaki şüpheli Fransız istihbaratı DGSI tarafından yakalandı. Saldırıyı düzenleyen kişinin Fas asıllı Fransız vatandaşı Yassaine Salhi olduğu açıklandı. Salhi'nin eşi ve yakın çevresinin de gözaltına alındığı belirtildi.
HOLLANDE: BU BİR TERÖR SALDIRISI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande gaz fabrikasındaki patlamanın terör saldırısı olduğunu doğruladı.

Avrupa Birliği liderler zirvesine katılmak üzere Brüksel'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande burada yaptığı açıklamada, saldırının araçla fabrikaya giren bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Arabada ikinci bir kişinin daha olabileceğini kaydeden Hollande, bir saldırganın da yakalandığını açıkladı.

Hollande saldırı sonrası oluşan dayanışma ve duygusal havaya da vurgu yaptı ancak caydırıcılığın devreye sokulması gerektiğini söyledi. "Fransızlar bizden güvenliklerini sağlamamızı bekliyor." diyen Hollande, ülkede korkunun hakim olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

François Hollande, yeni bir dram yaşanmaması için saldırının meydana geldiği alanda gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını da kaydetti. Hollande, saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığını söyledi.

FRANSA'YA DÖNÜYOR

François Hollande, gaz fabrikasına yönelik terör saldırısı sonrası liderler zirvesini terk ederek Fransa'ya acil olarak dönüyor. Saldırıyı, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Alexsis Çipras ile gerçekleştirdiği toplantıda öğrenen Hollande, temaslarını erkenden sonlandırma kararı aldı.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian da saat 15'te Hollande başkanlığında Savunma Konseyi'nin acil olarak toplanacağını duyurdu. Fransa'nın güneyindeki Bordes'de sanayi sitesini ziyarette konuşan Le Drian, "Ne yazık ki yeni bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Ben de ziyaretimi yarıda kesmek zorundayım." ifadelerini kullandı.

FRANSA ALARMDA

Paris kentinde geçtiğimiz nisan ayında ayağından vurularak yakalanan Cezayir kökenli öğrenci Sid Ahmed Ghlam polise verdiği ifadeye göre Paris'in ünlü katedrali 'Sacre Couer' ve bir yolcu trenine saldırı ihbarı da güvenlik güçlerini yine alarma geçti.

Paris'te turistlerin en çok ziyaret ettiği 'Sacre Couer' ve diğer semtlerde polis ve askeri birlikler herhangi bir saldırıya karşı 24 saat devriyede.

Fransa genelindeyse güvenlik önlemleri en üst düzeye yükseltildi.

CHARLIE HEBDO'DAN 6 AY SONRA...

Uluslararası basın, bugünkü saldırının, Fransa'da 7 Ocak'ta teröristlerin, başkent Paris'te hiciv dergisi Charlie Hebdo'yu basarak 11 kişiyi öldürdüğü olaydan yaklaşık altı ay sonra gerçekleştiğine dikkat çekti.

9 Ocak'ta da Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşlerin arkadaşı olduğu belirlenen Amedy Coulibaly, bir koşer markettekileri rehin almış, olayda beş kişi hayatını kaybetmişti.

Fransa\'da Terör Alarmı! İş Adamı, Kafası Kesilerek Öldürüldü

Son Dakika Dünya Fransa'da Terör Alarmı! İş Adamı, Kafası Kesilerek Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (69)

  • mustafa: Ben kürt um burda kendini kürt diyen pkk yandaş lari hepsi islam düşmanı birgün birinin cikip hz peygamber sevgisini gördünüz mu ülkücü kardeşilerizin en az resulullah sevgi si var 11 311 Yanıtla
  • Kemal: Yine karamalar Sanaryolar batilinin elinden.. 8 310 Yanıtla
  • malo: ulan yeter be. bu manyak islamcılar yüzünden milletin bize bakışı değişiyor. işimizden gücümüzden olduk bu caniler yüzünden 168 16 Yanıtla
  • ışidçi: ALLAH u ekber 24 137 Yanıtla
  • Sabri Reis: Islamiyet iflas etmistir 29 132 Yanıtla
  • Ars: İslamiyet iflas etmiştir diyen it senin beynin iflas etmiş haberin yok 10 119 Yanıtla
  • dikici: Bu gidişle Avrupalıların yerinde olsam hiçbir müslüman ülkeden turist almam 72 5 Yanıtla
  • paris/trabzon: teror ile basetmek zordur hicbir devlet bana birsey yapamazlar dememeli cunku terorun dini imani yok yataklik eden de varsa sonuc kacinilmazdir 73 1 Yanıtla
  • 10.köy: Ne tesadüf tamda amerikanın fransa devlet başkanlarını dinlediğinin ardından oluyor..bizde yedik canım. 35 12 Yanıtla
  • Kendi kendinize yapin: İki yüzlülerden bu gerizekalilari kullanarak Yüce İSLAMI lekeleyemiyeceksiniz 15 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement