Fransa'da Terör Suçlusu Vatandaşlıktan Atılacak - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Terör Suçlusu Vatandaşlıktan Atılacak

Terör suçundan ceza verilen Fas kökenli bir kişi vatandaşlıktan çıkarılacak.

23.01.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Anayasa Mahkemesi, terör suçundan mahkum edilen Fas kökenli bir kişinin Fransız vatandaşlığından atılması kararını onadı.

Ahmed Sahnouni isimli 1970 doğumlu mahkumun avukatının yaptığı bireysel başvuruyu bugün karara bağlayan Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık genelgesi ile bu şahsın vatandaşlıktan atılma kararının "anayasaya uygun" olduğuna hükmetti.

Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvuruda, "doğuştan vatandaş olan ile sonradan vatandaş olan kişilere yönelik farklı uygulamanın anayasaya göre ayrımcılık oluşturduğu" iddia edilmişti.

2003 yılında Fransız vatandaşlığı alan Ahmed Sahnouni, 2013 yılında "terör örgütüne üye olmak ve terörist faaliyetlerde bulunmak" suçundan 7 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Vatandaşlıktan atılan Sahnouni, Irak ve Afganistan ile Afrika'nın Sahel bölgesindeki iç savaşlara katılmak üzere Fransız gençlerini silah altına alan bir şebekenin üyesi olmakla suçlanmıştı.

Fransa'yı iki hafta önce sarsan terör saldırıları, sonradan vatandaş olan ve daha sonra terör suçundan mahkum olanların vatandaşlıktan atılmaları ile ilgili tartışmayı tekrar gündeme taşımıştı. Fransa'da düzenlenen son anketler, seçmenin yüzde 81'inin terör suçlularının vatandaşlıktan çıkarılmalarına sıcak baktığını ortaya koyuyor. - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Terör Suçlusu Vatandaşlıktan Atılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement