Fransa'daki PKK Davası - Son Dakika
Güncel

Fransa'daki PKK Davası

PARİS (AA) – Paris Mahkemesi, terör örgütü PKK üyesi 9 kişiyi örgüte mali destek sağlamak için haraç toplamak suçundan 30 ay tecil ile 5 yıl hapis arasında değişen cezalara çarptırdı.

25.03.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PARİS (AA) – Paris Mahkemesi, terör örgütü PKK üyesi 9 kişiyi örgüte mali destek sağlamak için haraç toplamak suçundan 30 ay tecil ile 5 yıl hapis arasında değişen cezalara çarptırdı.

Paris Mahkemesi, iki sanığa, haraç vermeyi reddeden bir kişiye şiddet uygulamak suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, bu kişilerin cezalarını çektikten sonra sınır dışı edilmelerini ve Fransa'ya girişlerinin engellenmesini kararlaştırdı.

Diğer 7 sanık ise 30 yıl tecil ile 2 yıl hapis arasında değişen cezalara çarptırıldı. Söz konusu dava ile ilgili duruşmalar geçen ay Paris'te düzenlenmişti.

Fransa'nın güneyindeki Draguignan kentinde Kürt kökenli vatandaşların şikayeti üzerine 2012 yılında gözaltına alınan sanıklardan üçünün tutuklu yargılanması, diğerlerinin ise adli denetim altında tutulması kararlaştırılmıştı.

Mahkeme Başkanı Denis Couhe kararı bildirmeden önce yaptığı açıklamada, "PKK'nın şu anda olumlu bir imaj çizmesine rağmen hala AB'nin terör listesinde bulunduğunu ve PKK üyelerinin 2012 yılına kadar saldırı ve cinayet suçlarından mahkemelerde mahkum olduğunu" anımsattı.

Couhe, "PKK'nın terörü tamamen dışladığını göstermek için atması gereken çok adım olduğunu" kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'daki PKK Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement