Fransa'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Fransa'daki Terör Saldırısı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaşanan terör saldırısı nedeniyle Fransız halkının acısını paylaştığını bildirdi.

15.07.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaşanan terör saldırısı nedeniyle Fransız halkının acısını paylaştığını bildirdi.

Cuma namazını Sarıyer'deki Yeniköy Camisi'nde kılan Gül, namazın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fransa'daki terör saldırısına ilişkin bir soru üzerine Gül, saldırıyı şiddetle lanetlediğini ifade ederek, "Bütün Fransız halkının acısını paylaşıyorum, Fransız devletine de başsağlığı diliyorum" dedi.

Abdullah Gül, bugün dünyanın karşı karşıya olduğu bu terör saldırılarının aslında geçmişine bakıldığında, Irak'tan ve Suriye'den kaynaklandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bundan 12 yıl önce Irak savaşı maalesef çok dikkatsizce yapıldı. O zaman hükümetin başbakanı olarak bütün ABD'li ve Avrupalı dostlarımıza, müttefiklerimize 'Pandoranın kutusunu açıyorsunuz, dikkatli olmak gerekir. Bu gidişle bu bölgede çok büyük olaylar olacak' diye çok çok tekrarladığımızı ve en büyük tartışmalarımızın bu olduğunu hatırlıyorum. Bugün büyük bir boşluk var. Burada da nüfusun radikalleşmesi ve terör örgütlerinin yer bulması maalesef çok üzücü tabii. Bu bütün hesapsız, kitapsız, uluslararası camianın Ortadoğu'daki hareketlerinin neticesi oldu. Bir taraftan tabii terörle askeri ve polisiye mücadele olurken, esas bölgeyi istikrara kavuşturacak siyasi çözümleri muhakkak gerçekleştirmek lazım. Yoksa bu boşluktan çok daha büyük hiç ummadığımız yeni yeni sürprizler de ortaya çıkabilir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement