Düşen Uçağın Pilotu, "Aç Şu Lanet Kapıyı" Diye Bağırmış - Son Dakika
Dünya

Düşen Uçağın Pilotu, "Aç Şu Lanet Kapıyı" Diye Bağırmış

Fransa'da düşen Germanwings uçağının kaptanının, yardımcı pilot Andreas Lubitz'e "Şu lanet kapıyı aç" diye bağırdığı ortaya çıktı.

29.03.2015 13:37  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da düşen Germanwings uçağının kaptanının, kokpit kapısını içeriden kilitleyen ikinci pilot Andreas Lubitz'e, "Aç şu lanet kapıyı" diye bağırdığı ifade edildi.

PİLOTUN İSMİ DE AÇIKLANDI

Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken ikinci pilot Lubitz tarafından kasten düşürüldüğü ortaya çıkan Airbus A320 tipi uçağın kaptan pilotunun isminin Patrick Sonderheimer olduğu bildirildi.

10 YILI AŞKIN SÜREDİR LUFTHANSA BÜNYESİNDE ÇALIŞIYORMUŞ

Mayıs 2014'te Germanwings'e katılan Sonderheimer'ın 10 yılı aşkın süredir Lufthansa bünyesinde çalıştığı belirtildi. Airbus A320 ile 6 bin saatten fazla uçuş tecrübesi bulunan Sonderheimer, kokpit kapısını içeriden kilitleyen Lubitz'in uçağı düşürmesine engel olamamıştı.

ÖNCE YALVARDI, ARDINDAN KÜFÜR ETTİ

Alman Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, kokpite giremeyen kaptan pilot Sonderheimer, 150 kişiye mezar olan uçak düşmeden saniyeler önce, Lubitz'e, "Tanrı rızası için şu kapıyı aç" diye seslendi. Arkada yolcuların çığlıkları duyulurken, baltayla kapıyı kırmaya çalışan Sonderheimer, daha sonra ise ikinci pilota "Aç şu lanet kapıyı" diye bağırdı.


(Uçağı düşüren ikinci pilot Andreas Lubitz)

GÖZÜNDE SORUN OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Evinde çok sayıda antidepresan bulunan Lubitz'in görme sorununun da olduğu ve pilotluk kariyerini riske atan bu problemi de çalıştığı şirketten sakladığı öne sürüldü.

New York Times, görme probleminin ne derece ciddi olduğunun ya da Lubitz'in yaşadığı psikolojik sıkıntılara etkisinin bilinmediğini belirtti.

Gazeteye konuşan bir kaynak, olaya ilişkin soruşturmayı yürüten yetkililerin, bu rahatsızlığın psikosomatik olma ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını söyledi.

KIZ ARKADAŞI HAMİLEYMİŞ

Öte yandan Lubitz ile aynı evi paylaşan ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bir okulda öğretmenlik yapan kız arkadaşının, geçen haftalarda öğrencilerine hamile olduğunu açıkladığı kaydedildi.

UÇAĞI BİLİNÇLİ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra, psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen yardımcı pilot Lubitz'in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirmişti.

Düşen Uçağın Pilotu, "Aç Şu Lanet Kapıyı" Diye Bağırmış
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Düşen Uçağın Pilotu, 'Aç Şu Lanet Kapıyı' Diye Bağırmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ert: hava yolunu temize çıkarmak için pilotu suçlamış olamaları çok yüksek ihtimal 37 2 Yanıtla
  • Ziya : Müslüman olsaydı haber, müslüman pilot uçağı düşürdü diye başlardı. Sonra pilotun teyzesinin kız kardeşinin kocasının el-kaide bağlantısını ortaya çıkarırlardı. 31 2 Yanıtla
  • uzlett: o uçağı düşüren bir hristiyan olduğundan hasta yada psikolojik sorunları var algısı oluşturuluyor. eğer o yardımcı pilot bir müslüman olsaydı bu kaza terör saldırısı olaran lanse edilecekti , yardımcı pilotta terörist damgası yiyecekti. 18 5 Yanıtla
  • Urfali: Lufthansa Almanya demek tere yagindan Kil çeker gibi siyrılir bu işten kimsenin şüphesi olmasin 19 1 Yanıtla
  • vatan: bu almanlar her türlü fırıldağı döndürür 14 1 Yanıtla
  • SELO: LANET OLASI PİSLİK, O KADAR İNSANIN CANINA KIYDIN, TÜM HAVA YOLU ŞİRKETLERİNİN KOKPİT KURALLARINI VE PİLOTLARA SIK SIK TUZAK SORULARLA PSİKOLOJİK TESTLER UYGULAMAYI GÖZDEN GEÇİRMESİ GEREKİR 14 0 Yanıtla
  • Kaptan: Balta uçakta emergency durumlar için kapı açma kırma vb olaylar için bulur balta derken ormandaki agaç baltası gibi degil 2 avuç boyutunda 11 eylülden sonra tüm kokpit kapıları extra çelik meteryallerle güçlendirildi iyimi oldu kötümü oldu bilemicez artık 10 1 Yanıtla
  • Bozkurt paralara damgalansin.: Kara kutuyu yayınlayın inanmıyorum. Alman RTL TV sinde bir Türk uçağının kara kutusunu yayinlamislardi pilot kolu çek kolu çek diyordu. Oda bir bismillah orta uman irfanın diyordu gerisi yoktu. 2 2 Yanıtla
  • ÜFÜRÜKÇÜ HOCA: YAA İNANSANIZ VEYA İNANIYOR GİB YAPSANIZ NE KAYBEDERSİNİZ ANLAMIYORUM SİZİ 2 2 Yanıtla
  • X: Allah firsat versin biz müslümanlara yok hem havada hemde karda bu olaylar oluyor bir biz türk medyasi nasil güzel takip ediyor niye manisa kömür ocaginda niye arastirip cigu yanis bilgilerle hemde son dakka haberi diye yayinliyor ilk günde 30-35 türk kökenli vardi bugünki haber bir düstü türk kölenli daha o bilen tam beli deyil bizim medya tamdan sasirmislar kafalar beyinleri kilitlenmis yaziklar 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement