Fransa İçişleri Bakanı: Olası Terör Saldırısı Engellendi - Son Dakika
Dünya

Fransa İçişleri Bakanı: Olası Terör Saldırısı Engellendi

Fransa İçişleri Bakanlığı, saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 24 yaşındaki öğrencinin yakalanmasıyla olası bir terör saldırısının engellendiğini ifade etti.

22.04.2015 14:54  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, ülkede bir ya da birkaç kiliseye saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 24 yaşındaki öğrencinin yakalanması sonucu olası bir terör saldırısının engellendiğini ifade etti.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve tarafından yapılan açıklamada, Fransa'da olası bir saldırının önlendiği kaydedildi. Açıklamada, 24 yaşındaki bilgisayar programcısı olan bir öğrencinin geçtiğimiz günlerde gözaltına alındığı, daha sonra evinde ve aracında arama yapıldığı belirtildi. Fransız Bakan, zanlının Fransa'nın başkenti Paris'in doğusunda bulunan evinde ve aracında aramalar kapsamında çeşitli silahların, mühimmatın, kurşun geçirmez yeleklerin ve haberleşme ekipmanlarının tespit edildiğini ifade etti. Arama sonucunda bir ya da birkaç kiliseye saldırı gerçekleştirebileceği kanısına vardıklarını kaydeden Cazeneuve, zanlının aynı zamanda Paris'te öldürülen Aurelie Chatelain adlı bir vatandaşın katil zanlısı olduğunu da belirtti. Olayın, zanlının silahla yaralanmasının ardından sağlık görevlilerine haber vermesi, sağlık görevlilerinin de polise ihbarda bulunması üzerine ortaya çıktığı bildirildi. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Fransa İçişleri Bakanı: Olası Terör Saldırısı Engellendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement