Fransa'yı Kana Bulayan Kouachi Kardeşlerin Cenazeleri Ortada Kaldı - Son Dakika
Dünya

Fransa'yı Kana Bulayan Kouachi Kardeşlerin Cenazeleri Ortada Kaldı

Fransa'nın, Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırının zanlıları Kouachi kardeşlerin Cezayir topraklarında defnedilmesi talebini, Cezayirli yetkililer reddetti.

17.01.2015 16:05  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayir, Fransa'nın, Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırının zanlıları Kouachi kardeşlerin Cezayir topraklarında defnedilmesi hakkındaki talebini, zanlıların ülkeye hiç gelmedikleri gerekçesiyle geri çevirdi.

CEZAYİR MAKAMLARI TALEBİ GERİ ÇEVİRDİ

Cezayir gazetesi Ennahar'ın haberine göre, Fransız yetkililer 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'yu hedef alan saldırının zanlıları Cezayir asıllı Şerif ve Said Kouachi'nin Cezayir'de toprağa verilmesini istedi. Ancak Cezayir makamları cenazeleri teslim almak için Fransa'dan iletilen talebi reddetti.

TALEBİN SEBEBİ GÜVENLİK ENDİŞESİ

Konuyla ilgili kaynaklara dayandırılan haberde gazete Fransa'nın talebinin resmi kanallarla iletildiğini belirtti. Gazeteye göre, Kouachi kardeşlerin Cezayir vatandaşlığının bulunmadığı gerekçesiyle talep hızlı bir şekilde ve kesin bir dille yetkililer tarafından reddedildi.
Ennahar'a göre, Fransa'nın Cezayir asıllı iki şüphelinin cenazelerinin Cezayir'de defnedilmesi talebinin arkasındaki neden Fransa'nın 'güvenlik probleminden kurtulmak istemesiydi'.

CEZAYİR'E HİÇ GİTMEMİŞLER

Karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine, 7 Ocak'ta Kouachi kardeşlerin düzenlediği baskında 12 kişi öldürülmüştü. Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan, zanlıların Cezayir'e hiç gelmediklerini belirtmişti.

Fransa\'yı Kana Bulayan Kouachi Kardeşlerin Cenazeleri Ortada Kaldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Fransa'yı Kana Bulayan Kouachi Kardeşlerin Cenazeleri Ortada Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Okur: Türkiye'ye göndersinler nede olsa Sürü ile destekçisi var pu pisliklerin !!! 32 24 Yanıtla
  • parcalayin gitsin: Kopek baliklarina verin insanlik dusmani teroristleri. utanmasalar, tepki toplamasa bizim mallar ulkeye alir. amma oy getirir ha. 10 30 Yanıtla
  • rasim parayok: KÖPEKLERE ATIN YESİNLER 18 21 Yanıtla
  • burak: ALLAH ONLARA RAHMET EYLESIN NUR İÇİNDE YATIRSIN ONLAR GERCEK MUSULMAN HZ PEYGEMBERIMIZE ALAY EDENLERI TEMİZLEDILAR YÜREKLI İNSANLAR SİZİN GİBİ GAVUR DEYILLER 22 12 Yanıtla
  • ALATURKA: vah vah toprak kabul etmemiştir kesin. . wc çukurlarına gömün, kobanide öyle yapıyorlar işit leri wc çıkurlarına atıyorlar. bu islam ve insanlık düşmanlarını yeri wc dir 13 19 Yanıtla
  • vatan millet: Bize gönderin milyonlarla cenaze namazlarını kılar defnederiz.. 19 11 Yanıtla
  • Alp alparslan : Atin cope gitsin islama bu kadar zarari olan mahluklarin ve onlar gibi dusunenlerin yeri copluktur 15 12 Yanıtla
  • mardinli: 12 dinsizle kanamı bulandı fıransa, cezayırde katlettiği 5 milyon müslümanın hesabını er veya geç verecek, yaptığı yanına karmı kalacak her şeyin bir bedeli var onuda ödeyecek. . . 23 2 Yanıtla
  • enerji: Allah rahmen etsin 13 11 Yanıtla
  • bayburtlu: yol parası neyse verelım turkıyeye getırsınler hıc olmaz ıse iki sehıt ( ınsaallah ) onları seven muslumanların elı ıle topraga verılır 13 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement