Fransa'yı kana bulayan Tunuslu mültecinin ilk görüntüsü ortaya çıktı - Son Dakika
Dünya

Fransa'yı kana bulayan Tunuslu mültecinin ilk görüntüsü ortaya çıktı

Fransa'nın Nice kentinde bulunan Notre Dame Kilisesi'nde 3 kişiyi bıçaklayarak öldüren ve birçok kişiyi yaralayan 21 yaşındaki Tunuslu mülteci Brahim Aioussaoi'nin ilk görüntüleri ortaya çıktı.

30.10.2020 09:53  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Nice kentinde bulunan Notre Dame Kilisesi'nde dün yaşanan bıçaklı saldırı dehşetinde yeni detaylar ortaya çıkıyor. İkisi kadın olmak üzere üç kişiyi katleden saldırganın kimliği belli oldu. Fransız basınında yer alan haberlerde saldırganın 21 yaşındaki Tunuslu mülteci Brahim Aioussaoi olduğu ortaya çıktı. Aioussaoi, ülkesinde ayrılarak 20 Eylül tarihinde İtalya'nın Lampedusa Adası'na geçti. Burada İtalyan Kızılhaçından belge aldığı tespit edilen saldırganın perşembe sabahı Bari üzerinden trenle Nice kentine geldiği belirtildi.

14 EL ATEŞ EDİLEREK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Polisin 14 el ateş ederek etkisiz hale getirdiği Aioussaoi'nin hastanede tedavisi sürerken, durumunun kritik olduğu açıklandı. Olay yerinde incelemelerde bulunan savcı Jean-Francois Ricard da önemli bilgiler verdi.

Fransa'yı kana bulayan Tunuslu mültecinin ilk görüntüsü ortaya çıktı

"KURAN, İKİ TELEFON VE BIÇAKLAR BULUNDU"

Ricard yaptığı açıklamada, "Saldırganın üzerinde bir Kuran, iki tane telefon ve saldırıda kullanılan bıçak bulundu. Ayrıca saldırganın bıraktığı bir çanta da ele geçirildi. Çantanın yanında saldırıda kullanılmayan iki bıçak daha tespit edildi" dedi.

Fransa'yı kana bulayan Tunuslu mültecinin ilk görüntüsü ortaya çıktı

Öte yandan, saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oluyor. Aioussaoi'nin kurbanları arasında 55 yaşındaki kilise görevlisi Vincent Loques ile 44 yaşındaki Simone Barreto Silva bulunuyor. Saldırıda ölen diğer kişinin 60 yaşında bir kadın olduğu ifade ediliyor.

Fransa'yı kana bulayan Tunuslu mültecinin ilk görüntüsü ortaya çıktı

"TÜM İBADETHANELERİ KORUYACAK KONUMA GELECEĞİZ"

Nice'e giderek olay yerinde incelemelerde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede güvenlik seviyesini en üst seviyeye çıkardıklarını duyurdu. Ülke genelinde terörle mücadele kapsamında görev alan asker sayısının 3 binden 7 bine yükseltildiğini belirten Macron, "Fransa bir kez daha terör saldırısıyla vuruldu. Terör bu şehrin sakinlerini üçüncü kez vurdu. Hissettiğiniz şoku biliyorum. Değerlerimiz, özgürlük anlayışımız ve ülkemizdeki inanç özgürlüğümüz yüzünden saldırıya uğradık. Asla teslim olmayacağız. Başta kiliseler olmak üzere tüm ibadethaneleri koruyacak konuma geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Fransa\'yı kana bulayan Tunuslu mültecinin ilk görüntüsü ortaya çıktı

Son Dakika Dünya Fransa'yı kana bulayan Tunuslu mültecinin ilk görüntüsü ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • bayburtlu döndü: RABBIM ONUDA BIZLERIDE SEHID OLARAK KATINA ALSIN ... 14 39 Yanıtla Bayburtlu döndü ye cevap: Ne şehidi adam yüzünden müslümanlar zor durumda kalacak.sizin gibiler yüzünden İslam dini terörist din kabul ediliyor 4 1 Ahmet: Böyle katilleri savunarak bu dine faydanız olmaz. Elinde bıçakla kilise basacaksın. 3 kişiyi öldüreceksin. Bir de cennete gidecek öyle mi. Bakın net söylüyorum. Bu katil müslüman ise ben değilim. 4 1 Yozgatlı : Sorun bu işte. Bu adamın şehit olamayacağını anlamayacak kadar cahiliz. 4 1 Zihniyeti bozuk : Gidince görücen cenneti cehennemi 3 1
  • Deren : Bunlar Dinimizi kötü gösteren insan bizim Dinimiz insan öldürme dini deyil 35 12 Yanıtla İslamiyet: Kılıçla yayıldı maalesef 1 1
  • kemal çelebi: kendi ulkenden kaç avrupa ulkelerine multeci ol sonrada masumları öldür.. çirkinsiniz.. soylenecek söz yok.. sizin macrondan ne farkınız kaldı. 15 4 Yanıtla
  • müjdat: macron aklını başına al demek istedi.gerisi gelecektir. 10 9 Yanıtla
  • murat: al iste tunuslu bizim türkiyeyle ne isi var . girmis mülteci italyadan frazaya gecmis . franza ve tunus hemen aini dili bilenler ve aralarinda senelerce dertler var . kuran var mis ama nerden bilek hangi terrörist kimin elemani ve müslüman mi diye . almanin cebinde kuran bulunsa müslüman mi oluyor ve kuran da minacik olacakmis cünkü pantolon cebinde . dogruda birsey yazmiyordur icinde sahte olabilir allah korusun da 8 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ayvalık açıklarında yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı
    13:57 Ayvalık açıklarında yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı. Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen gruplar, Ayvalık açıklarında 3 lastik botla Midilli Adası'na doğru seyrediyordu. TCSG-61 ve KB-115 ekipleri tarafından yakalanan düzensiz göçmenler, Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası'na getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri tarafından insani yardımlar yapılan göçmenler, İl Göç İdaresi'ne teslim edilecek.

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Avustralya Başbakanı, bıçaklı saldırganı engellemeye çalışan Fransız vatandaşını övdü
    13:49 Avustralya Başbakanı, bıçaklı saldırganı engellemeye çalışan Fransız vatandaşını övdü

    Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, alışveriş merkezindeki bıçaklı saldırganı uzaklaştırmaya çalışan Fransa vatandaşı Damien Guerot'un istediği kadar ülkede kalabileceğini, vatandaş olmasının memnuniyetle karşılanacağını söyledi. Guerot, saldırı anında Fransız arkadaşıyla birlikte harekete geçerek saldırganı durdurmaya çalıştıklarını belirtti. Saldırganın babası, oğlunun psikolojik rahatsızlığı olduğunu ifade etti.

  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.


Advertisement