Fransız Başkonsolosluğu Önünde Protesto - Son Dakika
Güncel

Fransız Başkonsolosluğu Önünde Protesto

Paris'te mizah dergisi çalışanlarına yönelik yapılan silahlı saldırı Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

08.01.2015 20:23  Güncelleme: 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris'te mizah dergisi çalışanlarına yönelik yapılan silahlı saldırı Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

Birleşik Haziran Hareketi üyesi yaklaşık 500 kişilik bir grup saat 19.00 sıralarında Taksim Mis Sokak'ta bir araya geldi. Ellerindeki dövizlerle ve sloganlar atarak saldırıyı kınayan grup buradan İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne yürüdü. Konsolosluk önüne karanfil bırakarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunan grup adına Birleşik Haziran Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atay açıklama yaptı.

Saldırıyı kınayan Atay, "Paris'te 3 kişi tarafından dünyaca ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıda 12 kişi katledildi. Aralarında Türkiyeli okur ve çizerlerinde bulunduğu çok sayıda insan tarafından tanınan ve izlenen karikatüristlerin katledildiği bu saldırıyı kınıyoruz. Grup olarak Charlie Hebdo'nun yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağılırken polis ekiplerinin bir TOMA ve çevik kuvvet polisleri ile önlem konsolosluk önünde önlem aldığı görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fransız Başkonsolosluğu Önünde Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement