Fransız Ekip "Paris The Show"U Sahneledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Fransız Ekip "Paris The Show"U Sahneledi

Unutulmaz Fransız şarkılarını bir araya getiren müzikal gösteri "Paris the Show", TİM Show Center'de sahnelendi.

20.11.2015 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Unutulmaz Fransız şarkılarını bir araya getiren müzikal gösteri "Paris the Show", TİM Show Center'de sahnelendi.

Edith Piaf, Maurice Chevalier, Lucienne Boyer, Charles Trenet, Josephine Baker, Yves Montand, Charles Aznavour, Jaques Brel gibi Fransız müziğinin en önemli isimlerinin şiir gibi şansonlarıyla bezenmiş müzikale sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Müzikalin yönetmen ve senaristi Gil Marsalla, gösteri öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edith Piaf gösterisiyle 10 yıldır dünyayı dolaştığını belirterek, "Gittiğim ülkelerdeki insanlar, 'Biz Fransa'ya gittiğimizde, Edith Piaf'la, Moulin Rouge'la ilgili çok az şeyle karşılaştık. Fransız şarkılarıyla ilgili bir şey yok' diyorlardı. Ben de Fransa'ya dönünce, bunun iyi bir fikir olduğunu düşündüm ve bu yeni gösteriyi yazmaya karar verdim. Bu bir aşk hikayesi. Aşk hikayesini, Fransız şarkıları eşliğinde anlatıyor" diye konuştu.

Gösterinin bugüne kadar Fransa ve Meksika'da sahnelendiğini kaydeden Marsalla, Avrupa prömiyerini Türkiye'de yaptıklarının altını çizdi.

Marsalla, 3 şarkıcı, 2 dansçı, 4 müzisyen ve teknik ekipten oluşan 14 kişilik bir grupla İstanbul'a geldiklerini aktararak, "Oyuncu ve dansçılar, gösteride 100'den fazla kostüm değişikliği yapacaklar" dedi.

İstanbul'daki gösterilerin ardından 2 yıl sürecek bir turneye başladıklarını ve turneye Atina, Prag ve Berlin gibi şehirlerde devam edeceklerini söyleyen Marsalla, "Dün Nice'de (Fransa) sahneledik. Buradaki ise bizim için en önemli gösteri olacak. Çünkü İstanbul bizim için 'dünya prömiyeri' gibi diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Gil Marsalla, Paris'te yaşanan bombalı saldırı olayına ilişkin olarak da, olayda bir arkadaşını kaybettiğini ve çok üzgün olduğunu belirterek, "Ekibim ve ben, kötü olaylara karşı, sevgiyi ve müziği paylaşmak için gösteriye devam etmeye karar verdik" diye konuştu.

Carrere:  "Sadece Fransız şarkıları var"

Gösteride Fransız şarkıcı Edith Piaf'ı canlandıran 30 yaşındaki Anne Carrere, Türkiye ve İstanbul'a ilk kez geldiğini aktararak, "Türkiye'ye gelmekten ve burada ilk defa konser verecek olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Carrere, Fransa'nın en önemli ve en tanınmış şarkılarının müzikalde yer aldığını vurgulayarak, "Sadece Fransız şarkıları var. Zaten bu yüzden, gösterimizin adı 'Paris the Show'. Aşağı yukarı 40 tane şarkı var bu gösteride. Hepsinden kısa bölümler yorumlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Bu gösterinin yeni olduğunu kaydeden Carrere, Paris'te yaşanan terör olayına tepkisini ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Bu olaylar dünyanın her yerinde meydana geliyor. Biz bu gösteriyi yapmadan önce de gösteriyi yaptıktan sonra da benzer olaylar dünyanın her yerinde devam ediyor. Ülkemi seviyorum. Bu işi yapmaya ve sanatımı gerçekleştirmeye devam edeceğim."

Gösteride yer alan 31 yaşındaki oyuncu Stephanie Impoco da bir yıl önce ilk sahnelendiği günden itibaren aynı ekibin müzikalde rol aldığını belirterek, 10 yaşından beri hem şarkı söylemeye hem de dans etmeye başladığını aktardı.

Impoco, terör olayının kendilerini durduramayacağını ifade ederek, "Biz şarkı söylemeye devam edeceğiz. Hem kendimiz hem de halkla bunları paylaşarak, sahne üzerinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Müzikalde rol alan 32 yaşındaki oyuncu Jules Grison ise müziğe ilk kez 7 yaşında piyanoyla başladığını, ardından gitarla devam ettiğini söyledi.

Grison, İstanbul gösterisininin, 2016-2017'de gerçekleştirmeyi planladıkları turnenin neredeyse başlangıcı olduğuna işaret ederek, "Çünkü daha önce sadece Meksika'da oynadık ve buradan sonra da devam edeceğimiz için çok heyecanlı ve mutluyuz" dedi.

Tim Show Center'ın sahnesinin çok güzel olduğunu sözlerine ekleyen Grison, daha önce Antalya, İstanbul ve Kapadokya'ya gittiğini ve Türkiye'yi gerçekten çok sevdiğini söyledi.

Bir aşk hikayesini anlatan müzikal, ünlü bir sanatçı olma hayaliyle Monmartre'a gelen Françoise'nun Edith Piaf tanışmasını ve meteliksiz şarkıcı Julius'un hayatından bir kesiti ele alıyor.

Gösteri yarın akşam bir kez daha sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fransız Ekip 'Paris The Show'U Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement