Fransız Gazeteci Facebook'ta IŞİD Militanını İşletti - Son Dakika
Güncel

Fransız Gazeteci Facebook'ta IŞİD Militanını İşletti

Batı ülkelerinde IŞİD'e katılan kadınların durumunu araştıran Fransız gazeteci, kendisini Fransız bir Müslüman olarak tanıtıp örgütün planını gün yüzüne çıkardı.

26.02.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız gazeteci Anna Erelle, önüne geçilemeyen Batı'dan Suriye'ye genç savaşçı akınını araştırdı. Kadın gazeteci kendisine sahte bir hesap oluşturup örgüte üye Bilal adında 38 yaşında bir militanla Facebook'tan temas kurmayı başardı.

KENDİSİNİ LİNDA OLARAK TANITTI

Anna Erelle, örgüt üyesi militanla konuşurken, kendisini 20 yaşında Linda adında, Müslümanlığı seçen bir Fransız olarak tanıttı. Bilal ise, ilk konuşmadan itibaren, onu IŞİD'e katmak için harekete geçti.

PLANI GİZLİ TUTMASI KONUSUNDA UYARDI

Beni çok acı çektiğime, inançsız bir ülkede bulunduğuma ve burada bulunduğum sürece dilediğim gibi inancımı yaşayamayacağıma, bunun için de Fransa'yı terk etmem gerektiğine inandırmaya çalıştı. Kendime uygun bir eş bulamayacağımı, düzgün bir aile kuramayacağımı da söyledi. IŞİD üyesi, kadını Suriye'ye getirme planını gizli tutması konusunda sürekli uyardı.

PRENSES HAYATI DA VADETTİ

Kadının Suriye'ye gideceğine kesin gözüyle bakıyordu. Bana sürekli "Burada bulunduğun süre boyunca prenses hayatı yaşayacaksın. Param var sana ev alırım, araba alırım" diyordu.

IŞİD'e katılmak için belli aşamalardan geçilmesi gerekiyordu. Arapça kursuna katılacak ve silah kullanma eğitimi alacaktı. Bu zorunlu bir aşamaydı. Bunlarda zorlanmayacağımı çünkü Suriye'de İslam'ı seçen bir sürü batılı arkadaşım olacağını iddia etti.

Militan bir süre sonra, kadın gazetecinin Suriye'ye gitmesini istiyordu. Anna Erelle korktu ve militanla teması kesti. Fransız polisi, kadın gazeteciden evini ve kimliğini değiştirmesini istedi o ise sadece yüzünü gizledi.

Fransız Gazeteci Facebook\'ta IŞİD Militanını İşletti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Fransız Gazeteci Facebook'ta IŞİD Militanını İşletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Kurşat ( Almanya ) : Zorla kaşiniyorlar bu gazeteciler. 19 10 Yanıtla
  • ISLAM: GELE GAVUR PKKLILAR ULAN OLUM ABD DEDENIZ OLMASAYDI NANAYI YEMISTINIZ GELE PKKCIKLAR 11 15 Yanıtla
  • Yusuf yürekli : Siz o paralarla ancak paraya tapanı kandırabilirsiniz ev alırmış araba alırmış hehe 20 3 Yanıtla
  • ISLAM: ERKEKSE KARSISINA CIKIP ISLESIN BAKALIM GIRTLAK TAVUK GIBI KESILIRMI KESILMEZMI KLAVYENIN ARKASI KOLAY GORSENIZ KORKUNUZDAN SARA HASTALIGI GECIRIRSINIZ 3 19 Yanıtla
  • ISLAM: ERKEKSE KARSISINA CIKIP ISLESIN BAKALIM GIRTLAK TAVUK GIBI KESILIRMI KESILMEZMI KLAVYENIN ARKASI KOLAY GORSENIZ KORKUNUZDAN SARA HASTALIGI GECIRIRSINIZ 3 15 Yanıtla
  • Mehmet: hewaller korkmasın diye işidcinin gözü Şerit çekmişler 8 7 Yanıtla
  • ISLAM: GELE GAVUR PKKLILAR ULAN OLUM ABD DEDENIZ OLMASAYDI NANAYI YEMISTINIZ GELE PKKCIKLAR 2 11 Yanıtla
  • Parislii: Ne saçmaliyon berna ?? 7 0 Yanıtla
  • akepe: obamada işide katılmış 4 1 Yanıtla
  • reis: Ne Başarı 0 1 Yanıtla

Advertisement