Fransız, İtalyan ve Alman Heyetlerden İHD'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Fransız, İtalyan ve Alman Heyetlerden İHD'ye Ziyaret

Fransız, İtalyan ve Alman Heyetlerden İHD\'ye Ziyaret

Newroz Bayramı etkinliklerine katılmak üzere çeşitli ülkelerden Diyarbakır'a gelen yabancı heyetler, İHD Diyarbakır şubesini ziyaret etti.

20.03.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yarın kutlanacak Newroz Bayramı etkinliklerini katılmak üzere çeşitli ülkelerden Diyarbakır'a gelen ve aralarında sivil toplum örgütü temsilcileri ile gazetecilerinde yer aldığı yabancı heyetler, insan hakları örgütlerini ziyaret ederek, Türkiye'de ki insan hakları ihlalleri ve çözüm süreci ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi alıyor. Bu kapsamda Fransız, İtalyan ve Alman heyetler, İHD Diyarbakır şubesini ziyaret etti.

Fransa'dan araştırmacı öğrenci heyeti

Fransa'da üniversite öğrenimi gören 5'i Fransız 2'si Tunuslu öğrenci heyeti, İHD Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gülistan Yalçındağ Gencel tarafından karşılandı. İnsan hakları ihlaleleri konularında okudukları üniversite araştırma tezleri yazan heyet üyeleri, derneğin faaliyetleri, Türkiye'de meydan gelen yaşam hakkı ihlalleri konularından bilgi aldı. Türkiye Cezaevlerinde bulunan hasta mahpuslar konusu ile yakından ilgilenen heyet üyeleri, bu alanda yapılan çalışmalar ve devletin tutumu konularında tartışmalar yürüttü.

35 kişilik İtalyan heyet

Aralarından sivil toplum kuruluşlarında çalışan ve gazeteci olan 35 kişilik İtalyan heyet, İHD Bölge Temsilcisi Abdusselam İnceören ile Diyarbakır Şubesi Hukuk ve Ceza Komisyonu Üyesi Av Muhterem Süren tarafından karşılandı. Heyet üyeleri, insan hakları ihlalleri ve çözüm süreci konularında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Nükleer Silahlara karşı doktorlar Örgütü

Almanya'da faaliyet gösteren Uluslar arası Nükleer Silahlara karşı Doktorlar Birliği (IPNN) Başkan ve Üyelerinden oluşan Alman heyet, İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve Bölge Temsilcisi Abdusselam İnceören tarafından karşılandı. Barışçıl süreçler konularından politik çalışmalar yaptıklarını belirten birlik üyeleri, Türkiye'deki insan hakları ve yaşam hakkı konularını yakından takip ettiklerini belirtti.

Kamuoyunda 'İç güvenlik paketi' olarak bilinen yasa tasarısı, hasta mahpuslar, hukuksal mekanizmalardaki cezasızlık ve çözüm süreci ile ilgili gelişmeler hakkında heyet üyelerini bilgilendiren Bilici, insan hakları alanında yaşanan ihlallerde artış olduğuna dikkat çekti. Bir kısmı geri çekilen ve 62 maddesi mecliste yasallaşan yasa tasarısının güvenlik güçlerine olağanüstü yetkiler tanıdığını belirten Bilici, "Toplumsal ve barışçıl düşünceyi ve eylemleri tehdit eden bir yasa tasarısıdır. Çözüm sürecinin iyi gelişmeler kaydettiğini düşündüğümüz bir dönemde bile polisin saldırgan tutumu dikkat çekiyor. Örneği Batman'da, binlerce kişinin barışçıl bir şekilde kutladığı Newroz etkinliğine polis gaz bombaları ile müdahale etti" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Fransız, İtalyan ve Alman Heyetlerden İHD'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement