Fransız Kültür Merkezi'nde Sergi - Son Dakika
Güncel

Fransız Kültür Merkezi'nde Sergi

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA) ve Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi işbirliğiyle, özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

21.10.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sergi, Osmanlı donanmasının 18 Mart 1915'deki Çanakkale zaferinin ardından, Gelibolu Yarımadası'nda savaşan Fransız askerlerinin dinlenme bölgesi olarak konuşlandıkları Bozcaada'dan gönderdikleri kartpostallardan oluşuyor.

Sergide yer alan 300'e yakın Bozcaada kartpostalı, Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi kurucusu Hakan Gürüney'in özel koleksiyonuna ait. Bu kartpostallar, bir yandan savaşın acımasız yüzünü ortaya çıkarırken diğer yandan askerlerin günlük yaşamlarına ışık tutuyorlar. Bu tanıklıklar aracılığıyla, yazarak bir tür derman arayan askerler kartpostallarda savaş dönemini, barış takvimini ve sevdikleriyle ilgili düşüncelerini yazıya dökmüşler...

Orient-Institut Istanbul'da tarihçi Alexandre Toumarkine ve IFEA'da tarihçi Loubna Lamrhari, bu serginin küratörlüğünü, İzzeddin Çalışlar ise sergi tasarımını üstleniyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fransız Kültür Merkezi'nde Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement