Fransız Turist Adada Kalp Krizinden Öldü - Son Dakika
Güncel

Fransız Turist Adada Kalp Krizinden Öldü

Fransız Turist Adada Kalp Krizinden Öldü

Bodrum'a tatile gelen Fransız bir turist, Bodrum'da bindikleri tekne ile mavi yolculuğa çıktı.

13.09.2013 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'a tatile gelen Fransız bir turist, Bodrum'da bindikleri tekne ile mavi yolculuğa çıktı. Sedir Adası'na gelen 74 yaşındaki Fransız Desguirez Sergeant, denizde yüzerken kalp krizi geçirmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, Bodrum'dan 13 kişilik bir grup ile mavi yolculuğa çıkan Fransız turistin teknesi, kumu ile ünlü Sedir Adası'nda mola verdi. Kumu koruma altında bulunan Sedir Adasında yüzen Desguirez Sergeant, aniden fenalaştı. Vatandaşlar fenalaşan Fransız turisti sahile çıkarıldı. Kalp krizi geçiren Fransız turiste ilk müdahaleyi Adada bulunan yabancı uyruklu bir doktor yaptı. Tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayan Fransız turist Desguirez Sergeant'in cansız vücudu Ada giriş kapısına getirildi.

JANDARMA VE SAĞLIKÇILAR OLAY YERİNE GİTTİ

Fransız turistin ölümü üzerine Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ve Akyaka Jandarma Komutanlığından ekipler Sedir Adası'na gitti. Adadan alınan Fransız turistin cesedi Akyaka'dan Yerkesik beldesindeki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Muğla'dan giden Cumhuriyet Savcısı Fransız turistin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Gökova Körfezi'nin ortasında yer alan mavi tur teknelerinin mola noktası durumundaki Sedir Adası'nı yılda yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 100 bin kişi ziyaret ediyor. Giriş kapıları Turizm Bakanlığı tarafından TÜRSAB'a kiralanırken, Ada'nın tüm gelirini Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye Müdürlüğü (DÖSİM)'e aktarılıyor. Geçen yıllarda sağlık sorunları ile ilgili sıkıntıların yaşanması üzerine Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından DÖSİM'e yazı ile sağlıkçı ve sürat teknesi talep edildi. Muğla Turizm İl Müdürlüğü bu yıl içinde de aynı talebi Turizm Bakanlığı yetkililerinden sözlü olarak da talep ettiği öğrenildi.

EN YAKIN MESAFE BİR SAAT

Yıllık 100 bin kişinin ziyaret ettiği Sedir Adası'na ulaşım sadece denizden yapılırken, Marmaris yönünden Çamlı köyüne ve oradan da teknelerle ulaşım sağlanıyor. Marmaris hattından 1 saatte ulaşım sağlanırken, Akyaka'dan teknelerle 1,5 saatte ulaşım ancak sağlanıyor.

SÜRAT MOTORU VE SAĞLIKÇI İSTENDİ

Tur tekneleri ile her gün adaya turist taşıyan Akyaka Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Mehmet Gümüş, "Yıllardır Sedir Adası'na Akyaka'dan ve Marmaris Çamlı köyünden en az 20 tekne Sedir Adası'na yerli ve yabancı turist taşıyor. Bunun dışında Bodrum'dan ve özel tekneleri ile gelen ziyaretçilerin mola noktası Sedir Adası. En az iki saat burada mola veriliyor. Adada ve teknelerde rahatsızlanan turistler oluyor. Bu turistlere müdahale edecek sağlık ekibi yok. Fransız turistin ölümünden iki gün önce bizim tekne ile Sedir Adası'na giden Rus turist basamaklardan ayağı kayarak düştü ve ayağı kırıldı. Yıllık 100 bin kişinin ziyaret ettiği ve uzun süre kaldığı adaya acil bir sağlık ekibi ve sürat motoru alınması şart. Yaşanan olumsuzluklar turizmi olumsuz etkiliyor." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fransız Turist Adada Kalp Krizinden Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement