Freezone Liselerarası Müzik Yarışması - Son Dakika
Güncel

Freezone Liselerarası Müzik Yarışması

Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'nın Ankara elemeleri yapıldı.

07.04.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'nın Ankara elemeleri yapıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone Türkiye'nin gençlik markası Vodafone FreeZone'un sponsorluğunda, Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde End Productions tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, 18'inci kez gençleri bir araya getiriyor.

İstanbul'un ardından Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması'nın ikinci şehir elemeleri Ankara'daki Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapıldı. Elemelerde liseli müzisyenler ve onları destekleyen gençlerden çok sayıda katılım oldu. İki günlük elemelerde 100'e yakın okul yarıştı.

Ankara elemelerinde ayrıca Türkiye'de bir ilk de gerçekleşti. Sosyal medya platformlarından Twitter'ın yeni "canlı yayın" uygulaması Periscope'dan canlı olarak mobil ve web'den yayınlanan Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması Ankara Elemelerini gençler telefonlarından izledi.

Yarışmada finaller öncesinde son şehir elemeleri 11 Nisan ile 12 Nisan tarihlerinde İzmir'de yapılacak. Büyük final ise 9 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek.

Finaller için geri sayım sürerken Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın ödülleri de açıklandı. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen liseliler, para ödülünün yanı sıra tam teçhizatlı bir müzik stüdyosunu okullarına kazandırmak için de yarışacak.

İcra dalında birinci olan okula Vodafone desteğiyle bir müzik stüdyosu kurulacak. Bu yıl ilk olarak verilen para ödüllerinde İcra kategorisinde birinci gruba 10 bin lira, ikinci gruba 7 bin 500 lira ve üçüncü gruba 5 bin lira para ödülü verilecek.

Orkestra ve sahne performansı dallarında birinci grup 6 bin lira ödül alırken, ikinci 4 bin lira ve üçüncü 2 bin liralık ödüle hak kazanacak. Bireysel kategoriler olan kadın solist, erkek solist, enstrüman ve beste dallarında birinci olan liseliye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira ve üçüncüye 1.000 lira para ödülü dağıtılacak.

Yarışma ayrıca başarılı liseli gençler için eğitim fırsatları da yaratmaya odaklanıyor. Bu yıl ilk kez yarışmada üstün başarı gösteren iki öğrenci Bilgi Üniversitesi'nden karşılıksız eğitim bursu kazanacak. Başvuruları devam eden yarışma için "www.vodafonefreezone.com" adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşılabiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Freezone Liselerarası Müzik Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement