Freezone Liselerarası Müzik Yarışması - Son Dakika
Güncel

Freezone Liselerarası Müzik Yarışması

Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nda finalistler belli oldu.

03.05.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nda finalistler belli oldu. Toplam 15 ilden 33 lise ekibi, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak 9 Mayıs'taki finalde hünerlerini sergileyecek.

Vodafone açıklamasına göre, Vodafone Türkiye'nin gençlik markası Vodafone FreeZone'un sponsorluğunda, Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde End Productions tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek büyük finale hazırlanıyor. Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması'nın İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılan elemelerinin ardından büyük finalde yarışacak liseler belli oldu.

Jüri tarafından derğerlendirilen 385 lise arasından seçilen 15 ilden 33 lise, finalde yarışmaya hak kazandı. Büyük final gününde bu yıl 5'i beste, 29'u icra dalında olmak üzere toplam 34 performans sergilenecek. Ağrı, Ankara, Aydın, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Malatya, Manisa, Muğla, Osmaniye, Samsun ve Zonguldak'tan liseler finalde yer alacak.

Açıklamaya göre, liseli müzisyenlerin ve onları destekleyen gençlerin geniş katılımına sahne olan elemelerde 385 lise yarıştı. 2 bini aşkın liseli müzisyen müzikteki yeteneklerini sergiledi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleşen elemelerde 20 bini aşkın izleyici liselileri destekledi. Toplam 367 icra performansı sergilendi ve liseli öğrencilerin yaptığı 53 beste elemelerde yer aldı. Toplamda 420 farklı şarkı çalındı.

Türkiye'de Periscope'ta canlı yayın yapan ilk marka olan Vodafone Freezone, Ankara ve İzmir elemelerini Periscope üzerinden yayınladı. Sosyal medya platformlarından Twitter'ın yeni canlı yayın uygulaması Periscope'tan canlı olarak internet ve mobil üzerinde yayımlanan elemeleri 5 bine yakın kişi canlı izledi.

Genç yetenekler, 9 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da düzenlenecek büyük finalde en iyi performanslarını sergilemek üzere hazırlıklara başladı. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen liseliler, bu yıl para ödülünün yanı sıra tam teçhizatlı bir müzik stüdyosunu okullarına kazandırmak için de yarışacak. İcra dalında finale kalan 29 lisenin öğrencileri, birinci olarak okullarına Vodafone desteğiyle bir müzik stüdyosu kurulmasını sağlayacak.

Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nda bu yıl bir ilk olarak verilen para ödüllerinde İcra kategorisinde birinci gruba 10 bin TL, ikinci gruba 7 bin 500 TL ve üçüncü gruba 5 bin TL para ödülü verilecek. Orkestra ve sahne performansı dallarında birinci grup 6 bin TL ödül alırken ikinci 4 bin TL ve üçüncü 2 bin TL ödüle hak kazanacak. Bireysel kategoriler olan kız solist, erkek solist, enstrüman ve beste dallarında birinci olan liseliye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye 1000 TL para ödülü dağıtılacak. Beste kategorisinde bu yıl üç büyük ilden toplam 5 lise yarışacak.

Yarışma, ayrıca başarılı liseli gençler için eğitim fırsatları da yaratmaya odaklanıyor. Bu yıl yarışmada üstün başarı gösteren iki öğrenci Bilgi Üniversitesi'nden karşılıksız eğitim bursu kazanacak. Ödüllerle ilgili ayrıntılı bilgiye www.vodafonefreezone.com adresinden ulaşmak mümkün.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Freezone Liselerarası Müzik Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement