Freezone Liselerarası Müzik Yarışması - Son Dakika
Güncel

Freezone Liselerarası Müzik Yarışması

Vodafone Türkiye'nin gençlik markası Vodafone FreeZone'un sponsorluğunda, Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde End Productions tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, bu yıl 18'inci kez gençleri müzik sahnesine taşındı.

11.05.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye'nin gençlik markası Vodafone FreeZone'un sponsorluğunda, Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde End Productions tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, bu yıl 18'inci kez gençleri müzik sahnesine taşındı.

Vodafone açıklamasına göre, bu yıl ilk kez ülke sınırlarının dışına çıkarak uluslararası bir boyut kazanan Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'na yurt dışından 5 ülke katıldı. Türkiye'den 33 lisenin yarıştığı etkinlikte İcra kategorisinin birincisi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi oldu.

Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğindeki yarışma jürisinde Teoman, Nükhet Duru, Harun Tekin, Ömür Gedik, İskender Paydaş gibi sanatçılar yer aldı. Ankara, İzmir ve İstanbul'da yapılan eleme sonrası finale kalmaya hak kazanan Ağrı, Ankara, Aydın, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Malatya, Manisa, Muğla, Osmaniye, Samsun ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilden 33 lisenin ekipleri finalde performanslarını sergiledi.

Yarışmada İcra dalında birinci olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi, 10 bin lira para ödülünün yanında Vodafone'un desteğiyle okuluna tam teçhizatlı bir müzik stüdyosu kazandırdı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi öğrencileri, ödüllerini Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'ün elinden aldı. Ayrıca Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi öğrencisi Ceyda Zorer, Kız Solist dalında üçüncü olarak Gaziantep'e ikinci gururu yaşattı.

Gençler Nilüfer'le birlikte ustaları andı

Gecenin sürprizi ise ünlü şarkıcı Nilüfer'in performansı oldu. Kendisi de lise öğrencisiyken katıldığı bir müzik yarışmasında birinci olarak sanat hayatına başlayan Nilüfer, sahnede 7 şarkı seslendirdi. Gecenin duygu dolu anlarında liseli gençlerden oluşan koro bu yıl kaybettiğimiz usta sanatçılar Kayahan ve Erol Büyükburç'u andı. Nilüfer ve liseliler Kayahan'ın bestelediği "Mor Menekşe" şarkısını birlikte seslendirdi. Konserin ardından Nilüfer'e "Gençliğin İdolü Ödülü" verildi. Nilüfer ödülünü Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt'ün elinden aldı.

Yarışmaya 2010 yılında eklenen ve bu yıl altıncı kez verilen Yılın Müzisyen İş İnsanı Ödülü'nü AvivaSA Üst Yöneticisi (CEO) Meral Eredenk Kurdaş, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'ün elinden aldı. Bu yıl ikinci kez sunulan "Umut Vaat Eden Genç Yetenek" ödülünü ise şarkıcı Edis kazandı. Edis, ödülün ardından gecede bir şarkı seslendirdi.

Yarışmanın kazananları icra alanında, 1. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi, 2. İstanbul Özel Şişli Terakki Lisesi ve 3. İstanbul Özel Açı Lisesi olarak belirlendi.

Kız Solist dalında, 1. İstanbul Özel MEF Lisesi öğrencisi Selin Geçit, 2. İstanbul Kadıköy Lisesi - Jülide İpek Göztepe, 3. İstanbul Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi - Gözde Melsum ve 3. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi - Ceyda Zorer oldu.

Erkek Solist dalında ise dereceye girenler, 1. Samsun Özel Ses Okulları - Taylan Buğra Bayri, 2. İstanbul Özel Açı Lisesi - Alican Hitit ve 3. İstanbul Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi - Burhan Çatılı şeklinde sıralandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Freezone Liselerarası Müzik Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement