Frig Vadisi Toplantısı - Son Dakika
Kültür Sanat

Frig Vadisi Toplantısı

Frig Vadisi Toplantısı

Frig Vadisi'nin canlandırılması, turizme kazandırılması ve bölgenin ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Eskişehir Valisi Azmi Çelik başkanlığında toplantı yapıldı.

28.09.2016 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Frig Vadisi'nin canlandırılması, turizme kazandırılması ve bölgenin ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Eskişehir Valisi Azmi Çelik başkanlığında toplantı yapıldı.

Anemon Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Çelik, Eskişehir adına da bölgenin turizm anlamında hareketlenmesi için çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

Frig Vadisi'nin önemli bir kültür mirasını bünyesinde barındırdığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Hedefimiz de bu önemli bölgeyi daha çok değerli hale getirmektir. Bölge, turizm şirketleri tarafından biliniyor. Ama yine de tanıtımını iyi yapamıyoruz. O bölgede yaşayan insanları da işin içine katmak gerekiyor. Eksikliklerin biran önce tamamlanması lazım. Frig Vadisi'nde alternatif turizm olanaklarını iyi kullanmalıyız. Bölgeyi iyi bilen rehberler yetiştirmeli ve insanlara bu bölgeyi iyi tanıtmalıyız. Balon, atçılık ve doğanın fiziki yapısına uygun diğer faaliyetlere fırsat tanımalıyız. Balon faaliyetleri ile ilgili rol model olan yerleri iyi araştırarak, Eskişehir'de de uygulamaya geçebiliriz. Bununla ilgili Türk Hava Kurumuna bağlı Gökçen Havacılık Şirketi çok istekli. Seyitgazi ve Han ilçesi sınırları içerisinde balon faaliyetine uygun çok güzel yerler var. Bu bölgenin belirli kısımlarında konaklama yerleri olmalı. Yerli ve yabancı turistlerin kullanacağı 'Frig Tarihi Yolu' bu bölgeye ayrı bir anlam katıyor. Bu yol üzerinde kurulacak olan dinlenme tesisleri, bölgenin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Han Kaymakamı Rızvan Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Yaşar Sarı, AÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden Doç. Dr. Hakan Sivas, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Sarı ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Frig Vadisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement