Ft: Gül, Erdoğan'ı Uyardı - Son Dakika
Güncel

Ft: Gül, Erdoğan'ı Uyardı

İngiliz Financial Times gazetesi, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün halefi Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkilerini tek elde toplaması ile ilgili uyarıda bulunmasıyla AKP'de bölünmelerin arttığını yazdı.

16.04.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Financial Times gazetesi, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün halefi Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkilerini tek elde toplaması ile ilgili uyarıda bulunmasıyla AKP'de bölünmelerin arttığını yazdı.

Gazetenin İstanbul muhabiri Daniel Dombey " Türkiye'nin eski Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gücünü tek elde toplanması konusunda uyarıda bulundu" başlıklı yazısında, Gül'ün bu yorumuyla başkanlık sistemine karşı olduğunu ikiye katladığını savundu.

Gül'ün Financial Times'in Türkiye'de düzenlediği zirvede yaptığı konuşmaya dikkat çeken yazıda Dombey, Gül'ün "Nasıl ki parlamenter sistemin eksikliklerinden Türkiye çok çekmiştir, öyle olmuştur ki Türkiye'de hükümetlerin yetkisi paylaşılmıştır, gölge kabineler olmuştur ve neler neler olmuştur. Şimdi eğer bir başkanlık sistemi olursa, burada çok daha dikkatli olmak gerekir. Denge ve frenlerin çok açık bir şekilde yazılmış olması gerekir" sözlerine yer verdi.

Dombey, Gül'ün konuşmasının parti içinde diğer anlaşmazlık işaretlerinin ardından geldiğine vurgu yaparak, bunlara örnek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nu gösterdi. Dombey, Abdullah Gül'ün Başbakan'ın arkasında olduğu yolsuzlukla mücadeleye yönelik askıda kalmış yasa tasarısına desteğini açıklamakla Davutoğlu'na benzer bir tutum sergilediğini yazdı.

"Gül'ün en kaygılı konuşması"

Dombey, Abdullah Gül'ün Erdoğan hakkında bugüne kadarki en kaygılı konuşmasını yapmasına karşın eski dostunun adını zikretmekten kaçındığını yazarak şu ifadelere yer verdi: "Gül, aynı zamanda kendisini alternatif bir lider olarak yansıttı. Bu büyük bir olasılıkla, genel seçimde aday listesinde kendilerine yer verilmeyen ve yeni bir parti kurulmasını teşvik edebilecek iktidar partisinden 70'den fazla milletvekiline bir mesajdı."

Dombey, Abdullah Gül'ün muhalefetteki partilerin de haziran ayındaki seçimlerde güçleneceklerini düşündüğünü ancak yine de yeni anayasayı tek başına hazırlamaması ve seçimlerde usulsüzlük yapılmaması gerektiği yolundaki uyarılarına karşın AK Parti'nin iktidarını tek parti olarak sürdüreceğini düşündüğünü kaydetti.

Dombey, yazısının sonunda Gül'ün Türkiye'nin Mısır ile İsrail ile ilişkileri geliştirmesi ve AB üyeliğine odaklanması gerektiğini söylediğini ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ft: Gül, Erdoğan'ı Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ŞU İŞİ YAPMIŞ İKEN TAM YAPIP BİTİRELİM: DENİZ AMBARGOSU. . . . MAVİ MARMARA. . . KARA AMBARGOSU. . . ERMENİSTAN SINIR KAPISI. . . . HAVA AMBARGOSU. . ?ERMENİSTAN KARA AMBARGOSU OLAN SINIR KAPISI İÇİN YAPTIRIM KARARLARI ALINDIĞI GİBİ. . . ERMENİSTAN TÜRKİYE HAVA AMBARGOSU DA KALKMALIDIR VE BU YÖNDE YAPTIRIM KARARLARI ALINMALIDIR. . . . UZUN LAFIN KISASI. . . DENİZ KARA VE HAVA AMBARGOLARI DÜNYA'DA KALKMALIDIR. . . . BUNUN İÇİN AP KARARLARI ÖRNEK TEŞKİL EDECEK VE YAPTIRIM KARALARI KRİPTO VE LİTARETÜRLER OLUŞTURACAKTIR. . ! BU DA TABİİKİ ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE YER ALACAKTIR. . . . ALMALIDIR. . . . MELEK ASKER. . ! 3 3 Yanıtla
  • YAPTIRM KARARLARI ALINMASI GEREKİYOR: AP DEMEK EŞİTTİR YAPTIRIM KARARLARI DEMEKTİR. . . O HALDE ALLAH C. C RIZASI İÇİN YAZALIM VE SÖYLİYELİM. . . ERMENİSTAN GÜMRÜK KAPISININ AÇILMASININ YOLU, YAPTIRIM KARARLARINDAN GEÇİYOR. . . O HALDE KAPININ AÇILMASI İÇİN, YAPTRIM KARAR VE KARARLARININ ALINMASI GEREKİYOR. . ! 3 2 Yanıtla

Advertisement