Fü'de 'İnovasyon 2023' Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Fü'de 'İnovasyon 2023' Sempozyumu

Fü\'de \'İnovasyon 2023\' Sempozyumu

Elazığ’da TÜBİTAK’ın desteği ile İl Yenilik Platformu Projesi kapsamında Fırat Üniversitesi öncülüğünde, Ar-Ge ve İnovasyon konularının tartışıldığı ‘İnovasyon 2023’ başlıklı bir ulusal sempozyum gerçekleşti.

24.04.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da TÜBİTAK'ın desteği ile İl Yenilik Platformu Projesi kapsamında Fırat Üniversitesi öncülüğünde, Ar-Ge ve İnovasyon konularının tartışıldığı 'İnovasyon 2023' başlıklı bir ulusal sempozyum gerçekleşti.

Fırat Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin, çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum da konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Yenilik Platformu içerisinde yaklaşık iki yıldır yapılan bir çalışmanın neticesinde bugün bu sempozyumu yaptıklarını ifade etti. Rektör Demirdağ, "İnovasyon ve Ar-Ge gerçekten sihirli kelimeler eskiden yabancı olduğumuz, bugün artık kulağımızın alışık olduğu ve sık sık kullanmaya başladığımız kelimeler. İnovativ anlamda yapılan çalışmalarının da özellikle odağında üniversitelerin ve sanayicilerin olduğunu düşündüğümüzde bu iki paydaşların bir araya gelmesi gerektiğini ve mutlaka zorunla hale geldiğini görüyoruz. Fırat Üniversitesi olarak da bizde geldiğimiz günden itibaren gerçekten güçlü bir öğretim üyesi kadrosu ve gerçekten alt yapıya sahip Fırat Üniversitesi'nin inovativ çalışmaların Ar-Ge çalışmalarının arttırılmak için elimizden gelen gayret ve desteği verdik. Teknokent'imiz bunlardan biridir. Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayiciliğe yönelik olarak okulumuzun programlarını güncellememiz yine girişimcilik dersleri üniversitemizin tüm bölümlerine yaygınlaştırmaya çalışmamız, yine proje ve destek ofisini kurarak ve proje destek ofisiyle özellikle proje eğitimlerini ağırlık vererek bu desteklerimizi sürdürmeye devam ettik. Tekno girişim konusunda en çok proje veren üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Geçen yıl da yine en çok proje sunan öğrencileri ve araştırma görevlileri açısından da yine Fırat Üniversitesi birinciydi bu senede yine aynı şekilde. Bir çok konuda Fırat Üniversitesi bölgeye öncülük etmektedir" diye konuştu.

Sempozyumun oturum başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Eroğlu yaparken Prof. Dr. Zülfü Aktan, Prof. Dr. Hamit Serbest, Prof. Dr. Orhan Aydın ve Doç Dr. Serdal Temel davetli konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Eroğlu, Kars'tan Edirne'ye kadar çeşitli üniversitelerden katılan katılımcılarla Fırat Üniversitesi başkanlığında TÜBİTAK'ın destekli olarak Elazığ Valiliği Elazığ Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı, Ticaret Sanayi Borsası ve Ticaret Sanayi Odası'nın paydaşlığında aldıkları proje neticesinde bu sempozyumu gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Sempozyum davetli konuşmacılar Prof. Dr. Zülfü Aktan, Prof. Dr. Hamit Serbest, Prof. Dr. Orhan Aydın ve Doç Dr. Serdal Temel'in sunumları ardından sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fü'de 'İnovasyon 2023' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement