Fuar Alanı Ankara İçin Çok Önemli" - Son Dakika
Ekonomi

Fuar Alanı Ankara İçin Çok Önemli"

Fuar Alanı Ankara İçin Çok Önemli"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Akyurt'taki fuar alanının en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulması gerektiğini belirterek, "Fuar alanı Ankara'nın gelişimi açısından çok önemli. Bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz.

15.02.2017 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Akyurt'taki fuar alanının en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulması gerektiğini belirterek, "Fuar alanı Ankara'nın gelişimi açısından çok önemli. Bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz." ifadesini kullandı.

Baran, Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre AŞ Yönetim Kurulu toplantısına katılmadığı yönündeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ATO'da göreve geldikleri günden bu yana üzerinde en çok durdukları konunun bu fuar alanının bir an önce tamamlanması olduğunu aktaran Baran, konuyu Başbakan ve birçok Bakana ilettiklerini belirtti.

Fuarın Yönetim Kurulu toplantısının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı TOBB Ekonomi Şurası ve ATO yönetiminin Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaretiyle çakıştığına dikkati çeken Baran, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız ve bakanlarımızın katılımı ile düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na İç Anadolu Bölgesi'ndeki 67 oda ve borsayı temsilen konuşmacı olarak katılmam dolayısıyla 7 Şubat tarihli fuar toplantısına iştirak edemeyeceğimi yazılı olarak önceden belirttim. Odamızı temsilen Başkan Vekilimizin katılımının mümkün olup olmadığını sorduk, olumsuz yanıt verildi. Toplantı 9 Şubat saat 17.00'ye ertelendi. Programıma aldım, ancak toplantı saatinin sonradan, bizim Başbakana gideceğimiz saat olan 11.00'e çekilmesi nedeniyle katılmam mümkün olmadı.

Bu toplantılarda ülkemizin ekonomik cephede tahkimi için Kuvayi Milliye şuuru ile istihdam ve yatırımları artırmak adına başta fuar merkezi olmak üzere pek çok mesele gündemimizdeydi. Aynı şuur, hassasiyet ve samimiyetle tüm bu makamlarla fuar merkezi için de çalışıyoruz, çalışacağız. Akyurt'taki fuar alanının en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulması gerekiyor. Fuar alanı Ankara'nın gelişimi açısından çok önemli bir konu. Bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz."

Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini, bu süreçte ATO olarak memleket meselelerinin çözümü için ellerini taşın altına koyduklarını vurgulayan Baran, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Referandum sürecinde ATO ekonomik ve sosyal alanlarda üzerine düşen görevleri yerine getirme azmindedir. İstihdam ve teşvik paketleri ile sektörel meselelerin çözümü için gece gündüz çalışıyoruz. Fuar Ankara için ve bizler için çok çok önemli. Ancak Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız yine memleketin çok çok önemli meseleleri için bir araya gelelim derse biz oraya gideriz. Zaten oralarda da fuar merkezini konuştuk, desteklerini aldık. Toplantıya katılamayışımızın bu şekilde gündeme taşınması yerine Ankara için samimiyetle el ele verip çalışmak lazım. Bizim böyle tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok."

"Kişisel hesaplarla hareket etmeyiz"

Baran, Ankara'nın kalkınması için bütün paydaşların bir arada hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten göreve gelir gelmez sözlü ve yazılı olarak randevu talep ettik ancak iki aydır yanıt verilmedi. Şehrimizin kalkınması için Ankara'nın en önemli iki kurumu olan Büyükşehir Belediyesi'nin ve ATO'nun el ele vererek beraber çalışması Ankara'nın ve Ankaralıların menfaatinedir. Bu konuda üzerimize düşeni yaparız, kişisel hesaplarla hareket etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Baran, sorunların çözümünde yapıcı bir yaklaşım taşıdıklarını, bundan sonra da bu yaklaşımlarını devam ettireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fuar Alanı Ankara İçin Çok Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement