Fuar İzmir Açılışında Kılıçdaroğlu'ndan 'Parsel Parselli' Muhalefet - Son Dakika
Güncel

Fuar İzmir Açılışında Kılıçdaroğlu'ndan 'Parsel Parselli' Muhalefet

Fuar İzmir Açılışında Kılıçdaroğlu\'ndan \'Parsel Parselli\' Muhalefet

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fuar İzmir'in açılışında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmayı hatırlatarak, "Kocaoğlu dedi ki, 'fuar alanını almak için geldim tek tek görüştüm, parsel parsel satın aldım. Bir de Ankara'yı düşünün 'parsel parsel' lafı size bir şeyler hatırlatıyor herhalde.

25.03.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fuar İzmir'in açılışında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmayı hatırlatarak, "Kocaoğlu dedi ki, 'fuar alanını almak için geldim tek tek görüştüm, parsel parsel satın aldım. Bir de Ankara'yı düşünün 'parsel parsel' lafı size bir şeyler hatırlatıyor herhalde. Hükümet sözcüsü ne diyordu? Bakanlar Kurulu toplantısından sonra 'onu çok iyi tanırım. Ankara'yı parsel parsel sattı' diyor. Evet birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgahlıyor, birileri yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en büyük ve en nitelikle fuar merkezi iddiasıyla Gaziemir'de yaptığı yeni fuar alanı olan 'Fuar İzmir', kapılarını Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'yla açtı. Fuar İzmir ve Marble'ın açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, CHP İzmir milletvekilleri, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar başta olmak üzere işadamı ve sanayici dernekleri başkan ve temsilcileri, ilçe belediye başkanları, çok sayıda milletvekili aday adayı, CHP il Başkanı Bedri Serter, Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, çok sayıda İzmirli katıldı.

"BOTANİK BAHÇESİ İSTİYORUZ"

Fuar İzmir'in açılış töreninde ilk konuşmayı Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yaptı. Şenol, konuşmasında fuarın önemine değinerek botanik bahçesi için destek istedi, "Son yedi yılda Gaziemir gelişme devrimi yaşadı. Altgeçitler, çok modern üst geçitler yağmur suyu kanalları, İZBAN, Türkiye'nin en büyük fuarlarının ilçemiz sınırlarında yapılması bizi çok mutlu ediyor. Gaziemir'in kentsel dönüşüme de ihtiyacı var. Fuarda önemsediğim bir şey var. Botanik bahçesi benim için fuar kadar önemli. 161 dönümlük bir alanda Türkiye'nin en büyük botanik bahçesi olacak. Bu anlamda işadamlarından katkı bekliyoruz. Bina yapacak yerimiz yok. Havayı, suyu, toprağı kirlettik. Sadece oksijen bırakacağız orayı da bizden almaya çalışıyorlar. Lütfen bize destek olun" dedi.

"DOĞA KATLİAMCISI DEĞİLİZ"

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, mermercilere 'Doğa katliamcısı' gözüyle bakıldığını belirterek, şunları söyledi: "Burada ciddi bir emek var. Komisyonlar kuruldu, sabaha kadar çalışıldı. Sayın başkan iyi ki vardınız, iyi ki arkamızda dimdik durdunuz. 2 bin 500 katılımcının yerinin belirlenmesi ciddi handikaptı, hak ve hakkaniyetli bir sistem kuruldu. Noter huzurunda katılımcıların içinden gözlemciler oldu belki mükemmel yapamadık ama kimse 'haksızlık ettiniz, adam kayırdınız' demedi. Yerimi çektim ve çok kötü bir yer çektim. Yerini beğenmeyenler beni aradığında kendi yerimi gösterdim. Biz dünyanın en büyük 3'üncü fuarıyız ama 1'inci olacağız. Bu hayal değil ama tek sıkıntımız dünyada şampiyonlar liginde oynarken amatörler liginde bile değilim. Ben sırtıma konulacak 'hadi aslanım' diyen bir el dokunmasını beklerken, doğayı katleden olarak görülüyoruz. Biz yeni yasalarla rehabilitasyonumuzu da yapacağız. Biz bu değerlerin kiracılarıyız ve ev sahibine kusur etmeyeceğiz. Bu sektöre biraz daha farklı gözle bakılmasını rica ediyorum. Biz dünyanın en büyük fuarlarını yapan bir sektörüz. Ne olur projeler geldiği zaman projede yerel mermerlerden en az yüzde 15 oranında kullanılmıyorsa bunları onaylamayın."

TÖRENE GELMEYEN VALİ TOPRAK'A TEPKİ

Bu arada aynı saatlerde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın İzmir programına katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak yerine Yardımcısı Hasan Hüseyin Can törene katıldı. Vali Yardımcısı Can kürsüde, "Sayın Valimiz Mustafa Toprak bir başka programı nedeniyle katılamadı" deyince dinleyiciler, "Yuh" çekti. Katılımcıların tepkisi uzun sürdü, program sunucusunun uyarısı da etkili olmayınca ön önde oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ayağa kalktı. Kocaoğlu izleyicilere doğru dönüp iki elini havaya kaldırıp protestoyu kestirdi. Vali Yardımcısı Can, "İzmir için önemli bir sıçrama tahtasıdır. İzmir'i hedefine taşıyacaktır. Bu yapısıyla kompleks, istihdama ve ekonomiye sağlayacağı katkılarla kente ivme kazandıracaktır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

UZ, PİRİŞTİNA, ATATÜRK

Daha sonra kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu günün, İzmir'in düğün günü, bayramı olduğunu, çok gururlu olduklarını söyledi. İzmir Fuarı'nın kurucusu, Belediye Başkanı Dr. Behçet Uz'dan aldıkları bayrağı yukarılara taşıdıklarını,"Fuarlar ve kongreler kenti İzmir" hedefi için çalışan merhum Başkan Ahmet Piriştina'nın en büyük rüyalarından birini gerçekleştirdiklerini ve 1'inci İzmir İktisat Kongresi'nde "Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmirlilere verdiği büyük görevi başarıyla yerine getirdiklerini söyledi.

BİZE DE AYNI NAZARDAN BAKILSIN

Kocaoğlu İzmir'in yerel yönetimi olarak, geçmiş uygarlıklar ve kültürlerle bağları güçlü, yeniliklere hızla ayak uydurabilecek ölçüde dinamik, bilgiyle gelişen ve zenginleşen; refah düzeyi yüksek, çevresindeki doğal yaşamı, toprağı, suyu ve havası korunmuş bir İzmir için uğraş verdiklerini belirtti. Kocaoğlu, "Hemşehrilerimizin ortak çıkarlarını gözeterek hakça planlama yapıyor, hizmet ve yatırımları adaletli dağıtıyor, herkese aynı nazardan bakıyoruz. ve bize de aynı nazarda bakılsın, ayrım yapılmasın istiyoruz" dedi.

FUARCILIK TARİHİ YENİDEN YAZILDI

Kocaoğlu İzmir'in bugün fuarcılığın tarihini yeniden yazdığını söyledi. İzmir'in fuar demek olduğunu belirten Kocaoğlu "Fuar demek ekonomi demek; ticaret, turizm, istihdam demek! Kazanç, iş, aş, bereket demek! Yatırım demek, rekabet demek! Fuar demek buluşma demek, kaynaşma demek; işbirliği, barış ve dostluk demek" dedi

HEDEFİMİZ MARBLE'I DA DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ YAPMAK

Fuar İzmir'in Türkiye'nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, tesisin "Yerelde kalkınma" hedefinin de çok önemli bir parçası olduğunu söyledi. Kocaoğlu "İzmir'deki fuarcılık ve hizmet sektörü, çok kısa süre içinde 5 kat büyüyecek bir potansiyele sahip olmuştur. Fuar İzmir, A'dan Z'ye her şeyiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. 337 bin metrekarelik arazisi parsel parsel satın alınmıştır. İlk etapta harcanan para 400 milyon TL'dir. Monoray, kavşak, otel ve kongre merkeziyle birlikte maliyeti 1 milyar lirayı bulacaktır. Sadece Türkiye'de değil, dünyada böyle bir model yok! Eş zamanlı olarak açacağımız 21'inci Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Marble ise Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı. Hedefimiz, onu da 'dünyanın en büyüğü' yapabilmek. Bu dev fuar için burada tam 1298 adet stant kuruldu. 632 TIR malzeme taşındı. Farklı illerinden 15 bin ton doğal taş, İzmir'e geldi. Türkiye'nin 43 vilayeti, dünyanın 30 ülkesi burada buluştu" dedi.

İlk ve öncü olmanın önemli olduğunu, önemli olanan bu önderlik vasfını yaşatabilmek ve geleceğe taşıyabilmek olduğunu belirten Kocaoğlu, "İzmir olarak, İzmirliler olarak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bu kararlılığımızdan en küçük bir taviz bile vermeyeceğiz. Mustafa Kemal'in kenti olarak, O'nun bize çizdiği rota doğrultusunda, yarınlara güvenle ve coşkuyla yürümeye devam edeceğiz. Çok, daha çok çalışacağız. Demokrasiden, özgürlükten, Cumhuriyet ilkelerinden asla ödün vermeyeceğiz. Hoş geldin Fuar İzmir" dedi.

BAŞBAKAN KEMAL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fuar İzmir'in açılış konuşmasında kürsüye 'Başbakan Kemal' tezahüratlarıyla çıktı. Kılıçdaroğlu, CHP'nin hukuk ve demokrasi dışında ekonomi ile ilgilenmemekle eleştirenleri Fuar İzmir'i gezmeye davet ederek, şunları söyledi:

"İşverenleri ve sektör temsilcileri, belediye başkanlarını dikkatle dinledim. Önce size küçük bir anımı anlatayım. Bundan iki yıl önce Ankara'da otururken makamda bir işveren ısrarla benimle görüşmek istediğini söylüyor. Ben de görüştüm telefonda. Mermer Fuarı'nda bir yer istiyor. 'ne olur Aziz Bey'e telefon edin bir yer versin.' Ben de 'tabi neden olmasın' dedim. Aradım Aziz Bey'i. 'Böyle bir olay var yer mi yok' dedim. 'Vallahi yer yok benim oğlum da bu işlerle uğraşıyor, benim oğluma da yer yok çünkü bende torpil yok' dedi. Arkasından ekledi. 'Yakında inşallah yeni fuar için temel atacağız. Türkiye'nin en büyük fuarını İzmir'de açacağım' dedi. İki yıl önce buranın temelini attık. Şimdi hizmete açıyoruz. 'CHP hep demokrasi hukuku savunur. CHP ekonomiye fazla ağırlık vermez' derler. Ama o çevrelere şunu hatırlatmak isterim. Demokrasinin ve hukukunun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Demokrasi ve hukuk hepimiz için ortak alandır. Biz ekonomiyi asla unutmayız. Ekonomi bizim için çok önemlidir. İşareti Atatürk 1920'lerde vermiştir. 'Savaşta kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bağımsızlığını tam anlamıyla kazanamazsınız' demiştir. Güçlü olarak söz sahibi olmak istiyorsanız ekonominiz güçlü olacak. Ekonomimizin güçlü olması bizim en büyük arzumuzudur. Bizi ekonomik açıdan eleştirenler gelsinler Fuar İzmir'i gezsinler."

"İKİ YILDIR ÇED RAPORU BEKLİYOR"

Kılıçdaroğlu, yüzülebilir körfez için İzmir'in iki yıldır ÇED raporu beklediğini belirterek, "Laf aramızda sözde bir büyük büyükşehir belediye başkanı İzmir'e geliyor. Sözde ders verecek 'İzmir kötü yönetiliyor' diyor. Az önce söyledi. 'Borçları vadesinden altı ay önce bitirdim' dedi Türkiye'de borçsuz ender belediye başkanlarından biridir İzmir. Kredi notu Türkiye Cumhuriyeti'nin kredi notundan daha iyidir. Ankara'dakiler bunu iyi duysunlar. Kocaoğlu dedi ki tek isteğimiz var. 'Bizim için ayrımcılık yapmasınlar' dedi. Yüzülebilir körfezden söz etti. İki yıldır Ankara'dan ÇED raporu gelmiyor. Engel çıkarıyorlar. Hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar İzmir'den Türkiye'nin gözbebeği yapacağız" dedi.

PARSELLİ TEPKİ

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında geçen tartışmayı hatırlatarak, şunları söyledi:

"Kocaoğlu dedi ki, 'fuar alanını almak için geldim tek tek görüştüm parsel parsel satın aldım.' Bir de Ankara'yı düşünün parsel parsel lafı size bir şeyler hatırlatıyor herhalde. Hükümet sözcüsü ne diyordu? Bakanlar Kurulu toplantısından sonra 'onu çok iyi tanırım Ankara'yı parsel parsel sattı' diyor. Evet birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgahlıyor birileri yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor. Aradaki fark bu. CHP olarak bizim bir özelliğimiz var herkes bilsin herkes duysun. Bizim temel özelliğimiz şudur. Her kuruşun hesabını vermek bizim boynumuzun borcudur. Metro yapılıyor burada Ankara ve İstanbul'un başkanları biz bu işi beceremiyoruz diyerek havlu attı ama İzmir ne yaptı 'ben kendim yapacağım' dedi. Çünkü burada her kuruşun hesabı verilir, her kuruşun arkasında durulur. Daha farklı bir açıklama yapayım. İzmir metronun kilometresini 60 milyona yaptı. Ankara 100 milyon liraya yapıyor. İstanbul kilometresini 150 milyon liraya yapıyor. Neden? Her kuruşun hesabını verdiği için. Bütün İzmirliler'e saygı duyduğu için. Sadece bunu İzmir yapmıyor. Aydın'a gidin aynı başarıyı orada görürsünüz. Muğla, Tekirdağ'a gidin. Nerede bir CHP'li belediye başkanı varsa orada hayat var özgürlük var demokrasi var orada, sokaklarında özgürce yürüyen vatandaşlar var. İstanbullu nefes almak için Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer'e gider. Buralarda hayat var, sanat var, özgürlük var, insana saygı var. Kocaoğlu, 400 küsur yılla hala yargılanıyor. İster 400 yıl ister bin 400 yıl biz inandığımız doğrudan asla dönmeyiz dönmeyeceğiz tek hedefimiz halka hizmettir. İstanbul ve Ankara yaşanabilir bir kent olmaktan çıktı. Eğer ABD STK'lar İzmir kentini dünyanın en saygın kentlerin biri olarak kabul ediyorlarsa burada sosyal demokrat bir kentin varlığı nedeniyledir. İstanbul hızla uzaklaşıyorsa orada AKP'li bir belediye başkanının olmasındandır. Her şeyi sattılar. Burada parsel parsel satılmadı. Eskişehir'de olduğu gibi kültür merkezi yapıldı. En güzel sanat merkezleri burada. Yeni sanat merkezleri yapılacak. Bütün Avrupa'nın batığı bakacağı güzel opera binasının temeli atılacak. İzmir bir dünya kenti olacak bunun sözünü veriyoruz size."

"YENİ TÜRKİYE SÖZÜ VERİYORUM"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu fuardan kim kazandı? İzmir kazandı, İzmirliler kazandı. Otellerde yer yok taksi şoförü kazanıyor. Kim kaybediyor kendi yönettiği kenti parsel parsel satanlar kaybedecekler. Herkesin kazanacağı bir fuar merkezini açıyoruz. Türkiye'nin en büyük Doğal Yaşam Parkı da İzmir'de yılda 1 milyon kişi bu parkı geziyor. Yolda gelirken biri 'ne olursun bizi bu haramilerden kurtarın' dedi. Halka hesap vermeyi siyasetin namusu olduğunu kabul ediyorsunuz 7 Haziran geliyor tercihiniz belli olmalı. Türkiye'nin yeniden dirilmesi ve şaha kalkması lazım. 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl içinde yeni bir Türkiye özgür bir Türkiye olacaktır. Ayrımcılık yapan değil birleştiren bir Türkiye olacaktır. Kimsenin etnik kimliği ve yaşam tarzıyla ilgilenmeyen yeni bir siyaset anlayışını egemen kılacağız. Bunun sözünü veriyorum size. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine olmalıdır."

Kemal Kılıçdaroğlu ve Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere protokolün konfetiler altında kurdele kesmesiyle Fuar İzmir ve Marble açıldı. "İzmir'in dağlarında çiçekler açar" marşıyla gökyüzüne yüzlerce balon uçuruldu. Kılıçdaroğlu beraberindekilerle daha sonra fuarı gezdi.

YÜRÜYEN MERDİVENDE KAZA

Bu arada yürüyen merdivende yaşlı bir vatandaş dengesini kaybetti ve geriye doğru düştü. Aralarında İzmir milletvekilleri Güldal Mumcu ve Mehmet Ali Susam da bu sırada dengesini kaybetti. Mumcu'nun ayakkabısı çıkarken yürüyen merdiven durduruldu, kimse yaralanmadı.

-----------KUTU 1-------------

Kılıçdaroğlu konvoyu girişi iki kez kaçırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çevre yolundan gelirken iki kez Fuar İzmir'İn girişini kaçırdı. Bu nedenle iki kez geri dönmek zorunda kaldı. Fuar İzmir ve Marble'ın açılışı nedeniyle izdiham yaşandı. Çevre yolunda trafik tıkandı. Bu nedenle açılışa geç kalma telaşıyla bazı ziyaretçiler çevre yolu üzerinde araçlardan inerek fuar alanına yürüyerek ulaşabildi. Trafik polisleri çevre yolu üzerinde araçları yönlendirdi. CHP İzmir milletvekilleri ve önseçime girecek aday adayları törene büyük ilgi gösterdi.

Açılışta Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu folklor gösterisi yaptı. Tören barkovizyon ekranlarından yayınlandı.

------------KUTU 2------------

MARBLE 21'inci kez kapılarını açtı

BU yıl 21'inci kez düzenlene MARBLE, Fuar İzmir ile bu yıl metraj olarak yüzde 168, katılımcı sayısı olarak yüzde 31 ve stant sayısı olarak yüzde 64 oranında büyüdü. Fuar'a 27 ülkeden 373'ü yabancı toplam 1562 katılımcı yeraldı. Toplam 119 bin metrekare alan üzerinde düzenlenen fuarda mermer ve doğaltaş, fabrika makinaları, ocak-iş makinaları, ekipmanları ve sarf malzemeleri yeralıyor. Fuarda ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 15 bin ton doğal taş, toplam 784 adet blok sergileniyor. Sadece profesyonel ziyaretçilere açık olan fuar 28 Mart 2015 cumartesi günü sona erecek

-----------KUTU 3----------

Rakamlarla Fuar İzmir

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Fuar İzmir için 400 milyon TL'lik yapım maliyetini tek başına üstlendi. Kavşak ve monoray projeleriyle birlikte özkaynaklarla yapılan yatırım tutarının yaklaşık 600 milyon TL olacak. Tesisin kurulduğu 337 bin metrekare alandaki kamulaştırmalar için de 40 milyon TL harcandı. Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi olarak inşa edilen Fuar İzmir'le birlikte kente yeni ve büyük çaplı fuarlar kazandırılması, mevcut fuarların ise büyütülerek uluslararası alana taşınması hedefleniyor. Toplam 337 bin metrekare büyüklüğünde arsa alanına sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahasına eşit bir arazide inşa edildi. Toplam inşaat alanı ise 240 bin metrekare büyüklüğünde. İnşaat alanından 2 milyon 300 bin metreküp, yaklaşık 200 bin kamyon hafriyat çıkarıldı. Fuar İzmir'in yapımında kullanılan 34 bin ton demirle 5 adet Eyfel Kulesi inşa, inşaat aşamasında dökülen 300 bin metreküp betonla, 100 m2'lik 6 bin daire inşa edilebileceği bildirildi.

Fuar İzmir'de 4 adet kapalı, 1 adet açık sergi alanı bulunuyor. Sergi hollerinin toplam alanı 90 bin m² yani 12 futbol sahası büyüklüğünde. A Holü Sergi Salonu: 3 kattan oluşan bu bölümde sergi holü olarak 23 bin m² ayrıldı. Otopark alanının büyüklüğü ise 46 bin 350 m². B Holü Sergi Salonu: 3 kata yayılan bu bölümün sergi hollerinin büyüklüğü 26 bin 600 m². Blokta 11.100 m²'lik sığınak katı ve 6 bin 50 m²'lik tesisat katı bulunuyor. C Holü Sergi Salonu: 15 bin 650 m² büyüklüğünde sergi holüne sahip bu bölümün en önemli özelliği ise, 16 metrelik yüksekliğiyle 'Tekne, Denizcilik ve Yat Fuarı' (Boat Show) için özel olarak tasarlanmış olması. D Holü Sergi Salonu: 3 kattan oluşan bu bölümün 11 bin 500 m² 'si sergi holü, 12 bin 500 m²'si sığınak ve teknik merkez, 800 m² ise görüşme odaları için ayrıldı. Ofis Bloğu: 8 kattan oluşan Ofis Bloğu'nun 45.600 m'lik bölümünde 6 katlı otopark, ofis, vip salonu ve dinlenme salonu bulunuyor.12 bin 900 metrekarelik bölümünde ise restoran, mutfak, ofis, seminer salonu, kafeterya ve teras yer alıyor.Fuar Sokağı: Bu bloğun 14 bin 400 m²'lik bölümünde 4 katlı Fuar Sokağı, 3 katlı otopark ve ofisler var. 10 bin 450 m² 'lik bölümünde ise 2 adet seminer salonu, kafeterya, görüşme odaları, ofis ve restoran inşa edildi. Seyir Kulesi: Fuar İzmir'in bu bölümünde 48 metre yüksekliğinde 14 kattan oluşan Seyir Kulesi yer alıyor. Açık Sergi Alanı: Komplekste 31.650 m² özel sergi alanı bulunuyor, Alanda 93 bin m² büyüklüğünde toplam 2500 araç kapasiteli kapalı otopark da kuruldu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fuar İzmir Açılışında Kılıçdaroğlu'ndan 'Parsel Parselli' Muhalefet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement