Fuar İzmir'in Yapım Çalışması - Son Dakika
Yerel

Fuar İzmir'in Yapım Çalışması

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Fuar İzmir’i 25 Mart'ta düzenlenecek Marble Fuarı'na yetiştirebilmek için çalışmalar aralıksız devam ediyor"

18.12.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir ilçesinde inşaatı devam eden Fuar İzmir'in, 25 Mart'ta düzenlenecek Marble Fuarı'na yetiştirebilmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Kurulu üyeleri, 337 bin metrekarelik alanda inşaatı devam eden Fuar İzmir'in şantiye alanını ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, üyelere yönelik konuşmasında, özkaynaklarıyla hayata geçirecekleri Fuar İzmir'de, ilk etapta 50 fuar düzenleneceğini belirtti.

Bugüne kadar Kültürpark'ta düzenledikleri fuarlarla kent ekonomisine katkı sağlamaya çalıştıklarına değinen Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Fuar İzmir'i 25 Mart'ta düzenlenecek Marble Fuarı'na yetiştirebilmek için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Fuar İzmir ile İzmir fuarcılığı, çok büyük atağa kalkacak. Fuar alanının yanında 45 dönüm rezerv alanımız bulunuyor. Buraya otel ve kongre merkezi yapma düşüncemiz var. Kentin içerisinde şovlar ve sanatsal gösterilerin yapılması için çok amaçlı bir bina düşünüyoruz. Hediyelik eşya, kitap fuarı gibi tüketiciye yönelik fuarların daha küçük mekanda yapılmasını planlıyoruz."

Kocaoğlu, fuar kompleksinin yaklaşık 500 milyon liraya mal olacağını dile getirerek, "2015 yılında, Karşıyaka Opera Binası ve Kültürpark'a yapacağımız çalışmaların temellerini de atacağız. Biz yatırımları yapmaya hazırız, ekonomik durumumuz buna muktedir. İzmir, eğer büyümede sıçrama yapacaksa hizmet, turizm ve kültür sanat sektörlerinde sıçrama yapacaktır. El birliğiyle bunu başarabiliriz." diye konuştu.

Kurul üyelerinden İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise Türkiye'de fuarcılığın İzmir'de başladığına dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"Geçen süreç içerisinde dünya fuarcılığı, farklı boyuta taşındı. Genel fuarlar yerine ihtisas fuarları yapılıyor, çok büyük salonlar gerekiyor. Bu nedenle İzmir, geri kalma sürecine girmişti. Aziz Kocaoğlu'nun cesaretle, kendi imkanlarıyla ve çok güzel projeyle bu fuarı gerçekleştirmesi, İzmir'i fuarlar yarışında yine önlere taşıyacaktır."

İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu da "Bu proje, İzmir'i uçurur" ifadesini kullandı.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü de beğenisini dile getirerek, "Bizlere düşen görev, bu muhteşem yapıya uygun faaliyet temposunu yakalamak, mevcut fuarları zenginleştirmek, etkinliğini artırmak ve yeni fuarlar kazandırmak. Bu sorumluluğu, tüm İzmir sivil toplumu sırtında hissetmeli" diye konuştu.

Fuar İzmir'in özellikleri

"Türkiye'nin en büyüğü" olacağı ifade edilen fuar kompleksi, 7 bloktan oluşacak, 337 bin metrekarelik arazi ve 240 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak.

2 bin 500 araçlık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve amfi tiyatrosu ile fuar kompleksinde, 14 katlı seyir kulesi bulunacak.

Fuar kompleksinde, daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı.

Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alacak, 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunacak. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fuar İzmir'in Yapım Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement