Fuarda Squash Sporu Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Fuarda Squash Sporu Tanıtıldı

Fuarda Squash Sporu Tanıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda Kürek ve Squash sporları tanıtıldı.

26.04.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda Kürek ve Squash sporları tanıtıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda çocuklar sportif aktivitelere doydu. Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğrencileri (BESYO) kendilerine ayrılan stantta Squash (Duvar Tenisi) ve Kürek sporunun tanıtımını ve performans testlerini yaptı.

KOÜ öğrencileri dikey sıçrama, el pençe kuvveti, kilo ölçümü, esneklik ölçümü ve kürek ergometresi performans testlerini yaptı. Yapılan testler sonrasında çocuklara sertifikaları verildi, kayıtları alındı. Testler sayesinde, Kocaeli' deki çocuklara ait spor ve sağlık alanında istatistik verileri elde edildi.

BESYO standında çocuklara Squash ve Kürek sporunu tanıtmak için aktiviteler de yapıldı. Duvar Tenisi olarak adlandırılan Squash, güç, dayanıklılık, kuvvet, hız, refleks, dikkat gibi özellikleri geliştiren spor dalları arasında yer alıyor. Çok bilinmeyen bir spor dalı olması nedeniyle çocukların da çok ilgisini çekti.

Kürek sporu da çocuklara güç, dayanıklılık, hız ve kuvvet gibi özellikleri geliştiriyor. Standa gelen bütün çocuklara öğrencilerinin hazırladığı "BESYO Grafik" adlı dergi dağıtıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fuarda Squash Sporu Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement