Fuarların Yıldızı "ORKİDE" - Son Dakika
Güncel

Fuarların Yıldızı "ORKİDE"

Fuarların Yıldızı "ORKİDE"

Orkide, sektöründe öncü markaların bir araya geldiği, birbirinden renkli yarışmalara ve lezzet sunumlarına ev sahipliği yapan EDT EXPO 2015 Fuarı'nda yarattığı farkla vazgeçilmez olduğunu bir kez daha gösterdi.

01.04.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya çapında katıldığı fuarlarda büyük beğeni toplayan ve sektör profesyonellerinin birinci tercihi olan Orkide, EDT EXPO İstanbul 2015'in de yıldızı oldu. Renkli sunumları ve lezzetleriyle ziyaretçilerin gönlünde ayrı bir yeri olan Orkide Yağları, geniş ürün yelpazesi ile sektör profesyonellerine olduğu kadar perakende sektörüne de verdiği hizmetin kalitesini bu fuarda da gösterdi.

Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş. tarafından üretilen Orkide ve Ekiz markalarının EDT EXPO İstanbul 2015 Ev Dışı Tüketim Ürünleri Ekipmanları, Sarf Malzemeleri Üreticileri&Dağıtım Kanalı Tedarikçileri Fuarı'nda sergilediği büyük lezzet şovları ise tüketicilerden tam not aldı. Türkiye'nin marka olmuş mutfak şeflerinin lezzet şov yaptığı fuarda Orkide bir yeniliğe daha imza atmış oldu. Türkiye'nin yıldız şefleri Ümit Uçar ve Ercan Altun zeytinyağlı Karaburun'dan getirilen taze Enginar, Şevketibostan ve pilav çeşitleri ve Ege otlarıyla hazırladığı tatlar, televizyon programıyla sevilen Yıldız Patisserie Şefi Elif Çıtak makaron, özel pastalar ve kurabiyeler, Türkiye'nin beğeniyle izlenilen Yeşil Elma programının sevgili şefi Oktay Usta'nın Orkide Yağları ile sunduğu birbirinden nefis lezzetler Orkide standının ziyaretçilerle dolup taşmasını sağladı. Orkide'nin uzman pastacılık ustaları Ömer Ateş, Salim Çetin, Ercan Şayf ve lokma ustası Kenan Gün'ün tanıdık lezzetleri ise fuar gelenekselliğini sürdürdü.

Türkiye'de 50 milyar TL olarak ölçülen EDT Pazarının en yüksek payını yüzde 26 ile restoranların aldığını bunu sırasıyla fast food ve otellerin izlediğini hatırlatan Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, "Yüzde 42'sini İstanbul'un aldığı EDT pazarında İzmir yüzde 13 ile üçüncü sırada bulunuyor. İstihdam açısından da önemli mesafelerin kaydedildiği EDT sektörü, ev dışında vakit geçirilen mekanların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet veren öncü markaları bir araya getiriyor. Markaların birbiriyle olan rekabeti ve rakibinden daha iyi bir ürün üretme yarışı sektörün gelişimine katkı sağlarken beraberinde kaliteyi getirecektir. Küçükbay A.Ş. olarak güçlü teknolojik yatırımlarımız, geniş ürün gamımız ve pazar koşullarına uygun fiyat stratejimiz ile var olduğumuz bu pazarda etkin dağıtım ağımız ile farklılaşıyoruz. Yatırımdaki gücümüz artan ürün kapasitemiz ile adını artık tüm dünyanın benimsediği Orkide ve Ekiz markalarımıza yaptığımız yatırımları sürdüreceğiz. EDT pazarının gelişerek Avrupa tüketim rakamlarına yaklaşacağını gördüğümüz önümüzdeki yıllarda yeniliğe ve teknolojiye önem veren bir kuruluş olarak sektöre öncülük etmeyi düşünüyoruz. İsmi başarıyla odaklanan Orkide ve Ekiz markaları ile her sektörde etkinliğimizi sürekli kılarak pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi.

CNR EDT EXPO İstanbul 2015

Gastronomi ve mutfak kültürü alanlarını, Türkiye'de daha ileri taşıyacak CNR EDT EXPO Yeşilköy'de 45 bin metrekare alanda düzenlendi. Almanya, Avusturalya, Belçika, Fransa, Hindistan, İngiltere, İtalya, İspanya, Romanya, Rusya, Taiwan, Yeni Zelanda gibi ülkelerin sektöründe öncü markalarının katılım gösterdiği fuarı yaklaşık 55 bin kişi ziyaret ettiği tahmin ediliyor. ABD'de 620 milyar Euro, Avrupa'da 445 milyar Euro olan EDT pazarında Türkiye EDT pazarı, ABD pazarının 1/37 Avrupa pazarının 1/29'u büyüklüğüne denk geliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fuarların Yıldızı 'ORKİDE' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement