Fuat Yılmaz'dan CHP Uşak İl Yönetimine Tepki - Son Dakika
Politika

Fuat Yılmaz'dan CHP Uşak İl Yönetimine Tepki

Fuat Yılmaz\'dan CHP Uşak İl Yönetimine Tepki

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın eşi parti üyesi Fuat Yılmaz, CHP Uşak İl Yönetimi'ne sert eleştirilerde bulundu.

27.04.2013 12:51  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na kapalı grup toplantısında 'CIA ajanı' suçlamasında bulunduğu iddiası ile parti disiplin kuruluna sevk edilen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın eşi parti üyesi Fuat Yılmaz, CHP Uşak İl Yönetimi'ne sert eleştirilerde bulundu.

Bir sosyal paylaşım sitesinde kendisine ait sayfada düşüncelerini dile getiren CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın eşi parti üyesi Fuat Yılmaz, 'CHP'lilere, devrimci demokratlara, yurtsever Uşaklılar ve tüm Türkiye'ye' seslendi. Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilen milletvekili eşine sahip çıkmayan CHP Uşak İl yöneticilerini eleştiren Fuat Yılmaz, "17 gün geçti. Türkiye'nin her köşesinden telefon ve mesajla destek, tebrik ve yüreklendirmelerin ardı arkası kesilmezken, Uşak'ta CHP tabanından, diğer partilerden, halktan olağanüstü sıcak bir destek verilirken, yönetici olmuş insanlardan tık çıkmayınca destek veren ve bu konuda bir şeyler yapmak isteyen arkadaşlarımla birlikte, bize zorunlu bir görev düşmüştür" dedi.

PES YANİ

İl yönetiminin, genel başkan ve genel merkeze yaranmak ve belki de selden bir kütük kapmak adına suskunluğunu anlamadığını kaydeden Yılmaz, "Pes yani. ya çıkar adam gibi milletvekilimizin görüşlerini benimsiyor ve destekliyoruz, disipline verilmesi gereken Sezgin Tanrıkulu, Hüseyin Aygün ve benzerleridir dersiniz. ya da 'genel başkan haklı, bu Sezgin Tanrıkulu'na laf mı söylenir, ne diyorsa doğrudur, partimizin yeni peygamberlerinden veya CHP'nin parlayan yıldızlarından Hüseyin Aygün gibi, bu da genel başkanın özel koruması altında olup bunlara laf edilemez, Dilek'in başı vurula' dersiniz. Ama böyle mide bulandırıcı, basit hesaplarla susmak yerine kendine göre doğru ya da yanlış, çıkar bir şeyler söyler ve söylediğinin gereğini yaparsınız" diye konuştu.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz'a düşüncelerini doğru buldukları için, onu ve parti ilkelerini savunma adına, destek verenlere teşekkür eden Fuat Yılmaz, "Bu bir tarihsel dönüm noktasıdır. CHP ya CHP olarak Atatürk'çü, anti-emperyalist özünü muhafaza ederek yoluna devam edecek, ya da yeni CHP olarak başkalaşmış, dönüşmüş ve etkisizleşmiş sıradan bir parti haline gelecek. Ey küçük hesapların adamları size sesleniyorum. Herkese mavi boncuk dağıtıp selam göndererek bu süreci götüremezsiniz. Meydan Atatürkçülüğü yaparak, salonlarda şiirler okuyarak bu insanları bir süre inandırır ve kandırabilirsiniz. Ama her zaman kandıramazsınız.

Zira siz, kendinizi ne kadar kurnaz zannetseniz de, ne cinlik ve hinlikler peşinde olduğunuzu halk ve parti tabanı anlamaktadır. Zira taban sizden çok daha sağduyulu, öngörülü ve de siyasal namus ve ahlak sahibidir. Alavere dalavereyle, insanlardan bir şeyleri gizleyemez ve süreci sürgit böyle götüremezsiniz. Biz tereddütsüz CHP'den yanayız ve bu yolda bizimle yürüyenlerle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

CHP İl yöneticileri daha sonra açıklama yapacaklarını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Fuat Yılmaz'dan CHP Uşak İl Yönetimine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement