Furkan Aldemir'in Nba Kariyerindeki İlk Double-double - Son Dakika
Spor

Furkan Aldemir'in Nba Kariyerindeki İlk Double-double

NBA'de bu sabaha karşı oynanan karşılaşmada Philadelphia 76ers, Cleveland Cavaliers'e 87-86 mağlup oldu.

30.03.2015 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Aldemir, Cleveland Cavaliers karşısında NBA kariyerindeki ilk double double istatistiğini gerçekleştirdi.

2012 seçimlerinde Los Angeles Clippers tarafından seçilen Furkan'ın hakları önce Houston Rockets'a daha sonra da Philadelphia 76ers'e geçmişti. 2014-2015 sezonunun ilk yarısında Galatasaray Liv Hospital'den ayrılan ve NBA'e geçen Furkan, bu sabaha karşı Cleveland Cavaliers karşısında ilk 5'te başladı ve 27 dakika süre buldu.

İlk yarısı 45-53 Cavaliers lehine sonuçlanan maçta, Cavaliers adına son basketi bitime tam 4 dakika kala Timofey Mozgov attı. Bu dakikada skor 87-83 olsa da 76ers de kalan dakikalarda sadece 3 sayı bulabildi. Bitime bir dakika kala Robert Covington'un kaçırdığı 2 serbest atış belki de 76ers'ı galibiyetten etti.

Temsilcimiz Furkan Aldemir 27 dakika süre aldığı maçı 11 sayı, 10 ribaund, 1 top çalma ve yüzde 83 atış yüzdesi ve 6'da 5 saha içi isabeti ile tamamladı. Sayı, dakika ve saha içi şut denemelerinde kendi rekorunu kıran Furkan'ın 76ers'in ligdeki son maçlarında da yine ilk 5 başlaması bekleniyor.

76res'da son serbest atışları kaçıran Robert Covington 5'i üçlüktan olmak üzere 19 sayı ike en skorer isim oldu.

Cavaliers cephesinde ise LeBron James 20 sayı 11 ribaund 6 asist, Timofey Mozgov 14 sayı 10 ribaund, Kevin Love 10 sayı 10 ribaund ile doulble double yaptı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Furkan Aldemir'in Nba Kariyerindeki İlk Double-double - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.

  • Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor
    11:17 Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor

    16 yaşındaki milli dartçı Süleyman Can Durmuş, 7 yıllık sporculuk kariyerinde 75 madalya kazandı. Türkiye'de katıldığı 82 müsabakanın yarısında şampiyonluğu elde eden Durmuş, dünya şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor. Dart Milli Takım Antrenörü Halil Durmuş, yeğeni Süleyman'ın başarılarından gurur duyduğunu ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirtti. Süleyman Can Durmuş ise dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

  • TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak
    11:15 TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak

    TÜMOSAN Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kulübe verilen transfer yasağının yanlış değerlendirildiğini belirterek, hedeflerinin ligde düşme tehlikesinden uzak bir sıralamada kalmak olduğunu söyledi. Korkmaz, takımın güvenli bölgede kalmak için mücadele ettiğini ve şampiyonluğu belirleyebilecek güce sahip olduklarını ifade etti. Ayrıca taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ve takıma destek vermelerini istedi.

  • Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor
    11:14 Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor

    Oya Aydın, bedensel engelli bir milli bilek güreşçisi olarak dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor. Devlet koruması altında yetişen Aydın, beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bilek güreşine başladı. Şimdi ise Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda yeni başarılar elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Eljif Elmas: Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum
    11:13 Eljif Elmas: Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum

    Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Almanya ekibi RB Leipzig'in Kuzey Makedonyalı orta saha futbolcusu Eljif Elmas, Trendyol Süper Lig'de sarı-lacivertli ekibin şampiyon olmasını istediğini söyledi.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor
    11:09 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, Türkiye'de düzenlenecek. 27 ülkeden 108 sporcu, 29-31 Mart tarihleri arasında İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda yarışacak. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil edecek.

  • ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu
    10:58 ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Voleybol Kadın-Erkek ve Futbol Erkek takımları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Spor Müsabakaları'nda başarı elde etti. Kazandıkları kupaları ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'a sundular. Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, antrenörler ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve hediye takdiminde bulundu.

  • Uğurcan Yazğılı, Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmak istiyor
    10:55 Uğurcan Yazğılı, Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmak istiyor

    Konyaspor'un 25 yaşındaki stoperi Uğurcan Yazğılı, performansını artırarak takımına daha fazla katkı sağlamak istediğini ve Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmayı hedeflediğini söyledi. Bu sezon zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Yazğılı, takımının performansının arttığını fakat daha da üstüne çıkmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca milli takım formasını giymenin de en büyük hedefi olduğunu belirtti.

  • ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final maçları yarın oynanacak
    10:47 ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final maçları yarın oynanacak

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı finalinde yarın iki müsabaka yapılacak. ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı ağırlayacak ve Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring'i konuk edecek.

  • Kadıköy'deki maç günlerce konuşulmuştu! Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline İbrahim Üzülmez'den net yorum
    10:40 Kadıköy'deki maç günlerce konuşulmuştu! Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline İbrahim Üzülmez'den net yorum

    Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Türk futbolunda yaşanan son dönem sorunları ve kendi takımının gidişatını değerlendirdi. Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline de değinen Üzülmez, "Fenerbahçe'nin bu ligde olması gerekiyor. Köklü bir camia, büyük bir camia. Milyonlarca taraftarı olan bir camia. Ciddi bir karar. Böyle bir adım çok önemli. Kongre üyelerinin ne karar alacağını bilmiyorum ama öyle bir kararın alınmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

  • Göztepe, deplasmanda 5 maçlık yenilmezlik serisine imza attı
    10:34 Göztepe, deplasmanda 5 maçlık yenilmezlik serisine imza attı

    Trendyol 1. Lig'de son deplasman mağlubiyetini Aralık 2023'te Bodrum FK'ya karşı alan Göztepe, o günden sonra konuk olduğu 5 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. İzmir ekibi, deplasmanda oynadığı son 5 maçı kazanarak veya berabere kalarak yenilmezlik serisini sürdürdü.


Advertisement