Furkan Vakfı'nın Belediyeye Tepkisi Sert Oldu - Son Dakika
Güncel

Furkan Vakfı'nın Belediyeye Tepkisi Sert Oldu

Furkan Vakfı\'nın Belediyeye Tepkisi Sert Oldu

Furkan Vakfı'nın yapacağı Ramazan ve Kur'an adlı konferansa tahsis edilen salon Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından "elektrik arızası" nedeniyle son anda iptal edildi.

26.05.2016 13:33  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vakıf yöneticileri kasıt olduğunu öne sürerek belediye önünde eylem yaptı. Bu durum ülke genelinde duyularak kısa sürede 40 bini aşkın "AkpUrfa BelediyesindenZulüm" şeklinde Tweetle Trending Topics (TT) listesine girdi.

Furkan Vakfı tarafından dün Şair Nabi Kültür Merkezi'nde bayanlara yönelik Semra Kuytul tarafından Ramazan ve Kur'an Mesajı adlı konferans yapılacaktı. Programa saatler kala belediye tarafından konferansın yapılmayacağı bildirildi. Belediye konferansın iptal gerekçesini ise salondaki elektrik tadilatı olarak gösterdi. Başka il ve ilçelerden programa katılmak üzere toplanan vakıf yöneticileri ve üyeleri iptalin kasıtlı olduğunu öne sürerek, belediye önünde eylem yaptı. Ellerinde pankartlarla durumu protesto etmek isteyen az sayıdaki kadına otobüslerle çevre illerden gelen kadın ve erkekler de katıldı. Belediyenin önündeki tepki saatlerce sürdü. Son olarak, burada konferans tarzında bir açıklama yapıldı.

'İSLAMİ HAREKET ENGELENEMEZ'
Programın iptal edilmesini tepkiyle karşılayan kadınlar, ellerinde pankartlarla belediye binası önünde saatlerce eylem yaptı. Sık sık tekbir seslerinin yükseldiği eylemde açılan pankartlar dikkat çekti. Açılan pankartlarda, "İslami Faaliyet engellenemez", "Öncü Nesil Engel Tanımaz", "İslam'ın Anlatılmasına Neden Tahammülünüz Yok" gibi yazılar yazılırken, kalabalık sık sık tekbir getirerek, "İslami Hareket Engellenemez" şeklinde de sloganlar attı.

OTOBÜSLERLE AKIN AKIN GELDİLER
Furkan Vakfı'nın düzenleyeceği Ramazan ve Kur'an'ın Mesajı adlı konferansın iptal edildiğini duyan kadınlar belediye önüne otobüslerle geldi. Özel firmalara ait otobüslerle çevre illerden gelen kadınlar yapılan eyleme destek verdi.

'KONFERANSLARIMIZ SON ANDA İPTAL EDİLMEKTEDİR'
Programın iptal edilmesiyle ilgili olarak Furkan Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şair Nabi Konferans Salonu'nda bugün saat 13.30 itibariyle gerçekleştireceğimiz hanım kardeşlerimize özel "Ramazan ve Kur'an'ın Mesajı" konulu konferans ve etkinlik programımızın AKP'li Şanlı Urfa Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildiğini birkaç saat evvel öğrenmiş bulunmaktayız. Yapılan anlaşmaya ve verilen söze rağmen Şanlı Urfa Büyükşehir Belediyesi kendi ifadelerince "üstten gelen talimat" karşısında ezilmiş ve yapılan baskı karşısında sözünde durmamış, anlaşmayı bozarak programımızı iptal ettiğini açıklamıştır. Belediye'nin aldığı bu kararı en şiddetli şekilde kınıyor, bu gibi engellemelerin hakikatte Furkan Hareketi'ne değil İslami çalışmalara yapıldığını bilmenizi istiyoruz. 35 yıllık geçmişiyle tüm çalışmalarında halkımızın ve ümmetimizin menfaatini gözeten ve İslam Medeniyeti'nin kurulması için onbinlerce kardeşimizle mücadele ederken son yıllarda gerek Spor Bakanlığına bağlı spor salonları ve gerekse Milli Eğitim Bakanlığına ve AKP belediyelerine bağlı salonlar Furkan Hareketine yasaklanmakta ve konferanslarımız son anda iptal edilmektedir. Bu ülke ömrünü İslam Davasına ve toplumunun Kur'an ile ıslahına adayan Muhterem Hocamızdan ve Furkan Hareketi'nden hayırdan başka bir şey görmemiştir" denildi.

BOZYEL: MAALESEF SALON BİZE VERİLMEDİ VE BAŞKA BİR SALONDA GÖSTERİLMEDİ
Furkan Vakfı adına belediye önünde basın açıklaması yapan Hikmet Bozyel ise, belediyeye elektrik sorununu kendilerinin halledebileceklerini söylediklerini ancak belediyenin buna karşı çıktığını iddia etti. Bozyel, "Bize gerekli izinler verildi, belgelerimiz de var. Ancak bugün sabah 8.30'da bizi aradılar ve konferans salonunun elektrik sisteminin çöktüğünü, bundan dolayı da konferansın yapılamayacağını söylediler. Biz belediyeden birçok yetkiliyle görüşüp, biz gerekirse jeneratör sistemi kurabiliriz, kablo çekip salondaki elektriği halledebiliriz, konferansı yapmamız gerekiyor. Çünkü yaklaşık bir aydır birçok insan bu konferansın duyurusu için çalışıyor. 10 gün beri afiş çalışması var. Bayan kardeşlerimiz mesajlarla, direk davetlerle birçok insan davet etti. Ama buna rağmen konferans salonu maalesef bütün çabalarımıza rağmen bize verilmedi. Söylenen şey, elektrik aksanındaki çöküntü. Dün akşam dediklerine göre elektrik sistemi çökmüş ve bundan dolayı da 2-3 gün tadilat olacağını, salonun verilmeyeceğini belirttiler. Biz teknik ekibimizin olduğunu ve bu elektrik işini çok kolay bir şekilde çözeceğimizi belirttiğimiz halde maalesef salon bize verilmedi ve başka bir salonda gösterilmedi. Bunun için, tepkimizi göstermek için bütün kardeşlerimizle burada toplanmış bulunuyoruz" dedi.

SALON İPTALİ TRENDİNG TOPİCS LİSTESİNDE!
Furkan Vakfı'nın Şanlıurfa'da düzenleyeceği konferans için tahsis edilen salonun iptal edilmesi sosyal medyada gündem oldu. "AkpUrfa BelediyesindenZulüm" Twitter Türkiye Trending Topics listesine ilk sıradan girdi.
Belediyeye sosyal medya üzerinden de tepkiler yağdı. "AkpUrfa BelediyesindenZulüm" adıyla paylaşılan yorumlar Şanlıurfa'daki olayı Twitter Türkiye Trending Topics listesinde ilk sıraya taşıdı. Belediye tepki olarak kısa sürede 40 bini aşkın yorum yapıldı. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Furkan Vakfı'nın Belediyeye Tepkisi Sert Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı
    14:53 Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinin sınır kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın habercisi olan bitkiler, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Dağlardan toplanan bu bitkiler, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi bölgesinde çarşı merkezinde satılarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Seyyar satıcılık yapan Cengiz Baygun, şifalı bitkileri toplayarak pazarda satışını gerçekleştiriyor ve bu işi yapmasının sebebi olarak başka bir işinin olmamasını gösteriyor.

  • Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi
    14:53 Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

    Sarıyer'de, Tarabya Mahallesi'nde bindiği ticari taksi şoförünü öldürdüğü ve aracını gasbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan İran uyruklu şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelinin olayın ardından gasbettiği takside polis ekiplerince yakalandığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

  • KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi
    14:51 KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi

    KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara ilişkin tepkisini dile getirdi. Bakanlık, AB'nin Kıbrıs konusuna müdahil olma çabasında ısrarcı olduğunu ve Kıbrıs Türk halkını izolasyona maruz bıraktığını belirtti. Ayrıca AB'nin tükenmiş çözüm önerilerinde ısrarcı olduğu ve iki-Devletli bir çözümün zamanının geldiği vurgulandı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı
    14:49 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden sorumlu Başkan danışmalığına atanan Erdem Sevgi, gazetecilik kariyerinin ardından bu göreve getirildi.


Advertisement