Futbol, Basketboldan 5 Kat Fazla Konuşuluyor - Son Dakika
Spor

Futbol, Basketboldan 5 Kat Fazla Konuşuluyor

Futbolun, en yakın rakibi basketboldan 5 kat daha fazla konuşulduğu tespit edildi.

22.12.2014 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ajans Press’in 2014 yılının favori sporlarını belirlediği raporda; en yakın rakibi Basketbol’dan yaklaşık 5 kat daha fazla konuşulan Futbol’un, 475 binin üzeri haberle Türkiye’de en çok konuşulan spor olduğu belgelemiş oldu.

Dev adamlar sloganıyla bayanlar ve çocuklar arasında da ciddi izleyici kitlesi kazanan Basketbol, 95 bin haberle, en çok konuşulan ikinci spor olarak raporlandı. Sponsor desteğiyle yükselişe geçen Voleybol ise 48 bine yakın haberle üçüncü sırada yer aldı. Atletizm, 2014 gündeminde bolca konuşulan sporlar arasında yer aldı. Hülya Avşar adı ile birlikte sıkça anılan Tenis ise, Türkiye’de en çok konuşulan 5. spor oldu. Geleneksel yarışlar ile gündemde kalmaya devam eden ata sporu Güreş’i, kış sporu Kayak takip etti. Türkiye’de en çok konuşulan ilk 15 spor arasında 8. sırada Hentbol’un yer alması dikkatleri çekerken, Hem bayanlar, hem de erkekler süper ligi olan sporla ilgili haberler yoğunluğunun yerel ve bölgesel basında olduğu raporlandı.

Popüler sporlarının Türkiye raporunda, günümüzde yaşam tarzı haline getirilmeye çalışılan Fitness sporunu, dövüş sporları Karate ve Boks takip etti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Futbol, Basketboldan 5 Kat Fazla Konuşuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement