Futbol: Hazırlık Maçı - Son Dakika
Spor

Futbol: Hazırlık Maçı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) hazırlık maçında Almanya konuk ettiği İtalya'yı 4-1 mağlup etti.

30.03.2016 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) hazırlık maçında Almanya konuk ettiği İtalya'yı 4-1 mağlup etti.

Münih kentindeki Allianz Arena'da İtalya'yı ağırlayan Almanya, 14. dakikada Toni Kroos, 45'de Mario Götze'nin golleriyle mücadelede 2-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da oyuna ağırlığını koyarak rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Almanya, 59. dakikada Jonas Hector, 75'de penaltıdan Mesut Özil ile ağları havalandırarak skoru 4-0'a getirdi. İtalya'nın tek golünü ise 83'te Stephan El Shaarawy ağlarla buluşturdu ve Almanya karşılaşmadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.

İtalya'yı 4 golle geçen Almanya, rakibini yaklaşık 21 yıl sonra ilk kez mağlup etti. Almanya, İtalya karşısındaki en son galibiyetini 1995 yılının Haziran ayında almıştı.

Maçtan notlar

- Almanya'nın 3 gün önce Berlin'de İngiltere'ye karşı oynadığı karşılaşmadaki gibi bu maçta da geniş güvenlik önlemleri alındı. Allianz Arena'nın içi, detaylı bir şekilde aranırken, stada girenler de tek tek kontrol edildi.

Karşılaşma öncesinde geçen hafta hayatını kaybeden Hollandalı efsane futbolcu Johan Cruyff için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

-Almanya Milli Takımı'nda Mesut Özil 90 dakika oyunda kaldı. İngiltere'ye karşı ilk 11'de başlayan ve bir gol atan Beşiktaşlı oyuncu Mario Gomez ve Galatasaraylı futbolcu Lukas Podolski ise İtalya karşısında yedek kulübede yer aldı. Liverpool'da oynayan Alman milli takımının diğer Türk asıllı oyuncusu Emre Can ise 69. dakikada oyuna dahil oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol: Hazırlık Maçı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement