Chelsea, İkinci Kez Puan Kaybetti - Son Dakika
Spor

Chelsea, İkinci Kez Puan Kaybetti

Chelsea, İkinci Kez Puan Kaybetti

Lider Chelsea, deplasmanda Manchester United ile 1-1 berabere kalarak ligde ikinci kez puan kaybetti.

27.10.2014 10:49  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk adaylarından Chelsea, Manchester United, Manchester City ve Liverpool puan kaybederken, sadece Arsenal haftayı galibiyetle kapadı.

Haftanın en önemli maçında lider Chelsea, Old Trafford Stadı'nda Manchester United'a konuk oldu. Ev sahibi ekipte, Rooney ve Falcao, 18 kişilik kadroda yer almazken, Chelsea'de ise Diego Costa ve Remy'nin yokluğunda menajer Jose Mourinho, ileri uçta Drogba'ya görev verdi.

Manchester United'ın Robin van Persie, Chelsea'nin ise Drogba ile gole yaklaştığı ilk yarıda iki futbolcu da kalecileri geçemedi ve takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti. İkinci yarının hemen başında Hazard ile önemli bir pozisyondan yararlanamayan Chelsea, Drogba'nın 53. dakikada kafa vuruşundan attığı golle 1-0 öne geçti.

Chelsea'ye döndükten sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü Maribor'a karşı ilk golünü atan 36 yaşındaki Drogba, "Kırmızı Şeytanlar" karşısında da ligdeki ilk golünü atma başarısını gösterdi. Drogba, Premier Lig'de en son 2 yıl önce mart ayında forma giydiği Stoke City maçında rakip fileleri havalandırmıştı.

Mücadelenin uzatma dakikalarında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Chelsea'nin savunma oyuncusu Ivanovic, takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikada ev sahibi takımın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında Fellaini'nin kafa vuruşu kaleci Courtois'den döndü. Van Persie dönen topu ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 1-1

Namağlup lider durumdaki Chelsea, ligde iki kez puan kaybı yaşadı. 5. haftada Manchester City ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Londra temsilcisi, geçen hafta da Manchester United ile aynı skorla berabere kaldı. "Kırmızı Şeytanlar", bu hafta pazar günü derbi maçta ezeli rakipleri Manchester City ile karşı karşıya gelecek.

SANCHEZ, ARSENAL'İ SIRTLADI

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Arsenal, deplasmanda Sunderland'i 2-0 yendi. Ligde son 3 haftada Tottenham ve Hull City ile berabere kalan, Chelsea'ye ise yenilen Arsenal'a galibiyeti getiren golleri 30 ve 90. dakikalarda Şilili futbolcusu Alexis Sanchez attı. Orta saha oyuncusu Oxlade-Chamberlain, Sunderland karşısında Londra ekibindeki 100. maçına çıktı.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Tottenham Hotspur, sahasında Newcastle United'a 2-1 mağlup oldu. 18. dakikada Adebayor'un attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Londra ekibi, 46. dakikada Ameobi ve 58. dakikada Gutierrez'in gollerine engel olamadı ve haftayı puansız tamamladı.

Manchester City'nin üç haftalık galibiyet serisine West Ham United son verdi. Amalfitaonu'nun golüyle soyunma odasına 1-0 üstün giden ev sahibi ekip, 75. dakikada Sakho ile farkı ikiye çıkardı. Manchester City, iki dakika sonra David Silva'nın golüyle umutlansa da West Ham kalan dakikalarda skoru korudu ve sahadan 3 puanla ayrıldı.

Sezona istediği gibi başlayamayan Liverpool, puan kayıplarına bu hafta bir yenisini ekledi. Sahasında Hull City ile karşılaşan Liverpool, 90 dakika boyunca golsüz eşitliği bozamadı ve haftayı 1 puanla tamamladı. Liverpool'un sezon başında 16 milyon sterline renklerine bağladığı ancak takımının skor yüküne katkı sağlayamadığı için eleştirilen Balotelli, Hull City karşısında da 90 dakika forma giydi ancak bekleneni veremedi.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında, Chelseali Diego Costa ve Manchester Cityli Sergio Agüero, 9 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuları, 7 golle Saido Berahino (West Bromwich Albion), 6 golle Graziano Pelle (Southampton) ve Diafra Sakho (West Ham United), 5 golle de Alexis Sanchez (Arsenal) ve Leonardo Ulloa (Leicester City) izliyor.

SONUÇLAR

Premier Lig'de bu hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:

Burnley - Everton : 1 - 3

Manchester United - Chelsea : 1 - 1

Tottenham Hotspur - Newcastle United : 1 - 2

Liverpool - Hull City : 0 - 0

Southampton - Stoke City : 1 - 0

Sunderland - Arsenal : 0 - 2

Swansea City - Leicester City : 2 - 0

West Bromwich Albion - Crystal Palace : 2 - 2

West Ham United - Manchester City : 2 - 1

GELECEK HAFTANIN PROGRAMI

1 Kasım Cumartesi:

Newcastle-Liverpool, Arsenal-Burnley, Chelsea-QPR, Everton-Swansea, Hull-Southampton, Leicester-West Bromwich, Stoke-West Ham

2 Kasım Pazar:

Manchester City-Manchester United, Aston Villa-Tottenham

3 Kasım Pazartesi:

Crystal Palace-Sunderland

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Chelsea, İkinci Kez Puan Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.


Advertisement