Futbol: UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi - Son Dakika
Spor

Futbol: UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi

Futbol: UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi

Ligde ön elemeyi geçen ilk Türk temsilcisi Konak Belediyespor, bu sezon elemelere son torbadan katılıp başarılı olan tek ekip oldu

14.08.2013 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Bosna Hersek'te oynanan ön eleme grup maçlarını ilk sırada tamamlayan Konak Belediyespor, elemelere son torbadan katılıp başarılı olan tek ekip oldu.

Saraybosna'da oynanan 1. Grup maçlarında Bulgar ekibi NSA Sofya'yı 2-0, ev sahibi WFC SFK 2000'i 2-1 ve dün İskoç temsilcisi Cardiff City'i 1-0 mağlup eden Konak Belediyespor, grubu 9 puanla lider tamamladı ve adını son 32 takım arasına yazdırdı. İlk defa mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turunu geçmeyi başaran ilk Türk ekibi olan İzmir temsilcisi, 4. ve son torbada yer alıp yoluna devam eden tek ekip oldu.

Goller

Grup maçlarında 5 gol atıp, kalesinde 1 gol gören Konak Belediyespor'da Cosmina ve Sibel Duman 2'şer gol kaydederken, Sevgi Çınar da 1 kez gol sevinci yaşadı. Sibel ve Sevgi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk gollerini attığı Konak Belediyespor'da Cosmina ise 19. maçında 22. golüne ulaştı.

Teknik direktör Hüseyin Tavur yönetiminde toplam 17 oyuncunun forma giydiği Konak Belediyespor'da kaleci Fatma Şahin'in yanı sıra Didem Taş, Yaşam Göksu, Sibel Duman, Esra Erol, Cansu Yağ, Sarghe ve Cosmina 3 maçta da mücadele etti.

Rakipler

Son 32 takım arasına kalan Konak Belediyespor'un ilk turdaki rakibi 5 Eylül'de yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak. 22 ekibin direkt olarak katıldığı 1. müsabakalarına elemelerden 8 grup birincisinin yanı sıra en iyi 2 takım katılacak. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılan ve ön elemede başarılı olan ekipler şöyle:

Direkt katılanlar:  Lyon (Fransa), Turbine Potsdam (Almanya), Arsenal (İngiltere), Rossiyanka (Rusya), Torres (İtalya), Wolfsburg (Almanya), Brondby (Danimarka), Malmö (İsveç), Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti), Fortuna Hjorring (Danimarka), Paris Saint-Germain (Fransa), NÖSV Neulengbach (Avusturya),  Zorky (Rusya), Birmingham City (İngiltere), Tyresö (İsveç), Standard Liege (Belçika), U.P.C. Tavagnacco (İtalya), WFC SSHVSM-KAIRAT (Kazakistan), Barcelona (İspanya), LSK Kvinner (Norveç), Thor/KA (İzlanda), ASV Simacek Spratzern (Avusturya)

Elemede başarılı olanlar:  Zürich Frauen (İsviçre), Konak Belediyespor, ZFK Spartak (Sırbistan), MTK Hungaria (Macaristan), RTP Unia Raciborz (Polonya), PK-35 Vantaa (Finlandiya), Apollon Limassol LFC (Kıbrıs Rum Kesimi), Glasgow City (İskoçya), Parnu Jalgpalliklubi , Twente - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol: UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement