Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi - Son Dakika
Spor

Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Anderlecht: 2 Galatasaray: 0.

27.11.2014 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu beşinci maçında Galatasaray, deplasmanda Anderlecht'e 2-0 yenildi.

Bu sonuçla D Grubu'nda Arsenal maçı öncesi son sırada kalması kesinleşen sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarına veda etti.

Maçın ikinci yarısına ilk yarıya oranla daha etkili başlayan Galatasaray, topa sahip olma oranını artırsa da gol yollarında yine etili olamadı. Burak Yılmaz ile yakaladığı önemli bir pozisyonu değerlendiremeyen sarı-kırmızılılar, Selçuk İnan'ın 83. dakikada gördüğü kırmızı kartla da oyunda 10 kişi kaldı. Mbemba'nın ikinci golüne de engel olamayan Galatasaray, Anderlecht karşısında 2-0'lık skora razı oldu. Bu yenilgiyle D Grubu'nu son sırada kalması kesinleşen "Cim Bom", Arsenal ile yapacağı son maç öncesi bu sezon Avrupa hedefini de kaybetmiş oldu.

İlk yarıda yakaladığı 1-0'lık skorla rahatlayan Anderlecht, ikinci yarıda da savunmada hata yapmadan oynadı ve yine Galatasaray kalesinde fırsatlar yakaladı. Mbemba ile ikinci kez sarı-kırmızılı fileleri havalandıran Belçika ekibi, 2-0'lık galibiyetin sahibi oldu. Anderlecht, bu sonuçla grupta 3. sırayı almayı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeyi de garantilemiş oldu.

51. dakikada soldan Bruma'nın yaptığı ortada, Burak'tan önce araya savunma girerken, seken topu kaleci Proto yumruklayarak uzaklaştırdı.

54. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazdan Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Proto köşeye giden topu tokatlayarak tehlikeyi önledi.

58. dakikada soldan Defour'un getirdiği top, savunmanın müdahalesi sonrası Praet'in önüne düşerken, bu oyuncunun ceza sahası içinde vuruşunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

59. dakikada ceza sahası dışından Melo'nun vuruşunda Burak Yılmaz'a çarpan top, yine bu oyuncunun önünde kaldı. Burak'ın ceza sahası sağ çaprazından şutunda ise kaleci Proto topu kornere çeldi.

60. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Hamit'in sert vuruşunda, kaleci Proto meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.

62. dakikada Conte'nin sağ çaprazdan yaptığı ortada, ceza sahası içinde iyi yükselen Mitrovic'in kafa vuruşu sonrası top kaleci Muslera'da kaldı.

76. dakikada Galatasaray, Anderlecht karşısındaki en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Selçuk İnan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, top üst direğe çarparak auta gitti.

86. dakikada Anderlecht, Galatasaray karşısında farkı 2'ye çıkardı. Kljestan'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera topu tokatlarken, pozisyonun devamında Mbemba meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

Anderlecht, karşılaşmadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement