Futbolda Şike Kumpası" Davası - Son Dakika
Güncel

Futbolda Şike Kumpası" Davası

Futbolda Şike Kumpası" Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu gerekçesiyle haklarında 35 yıldan 85'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 15'i tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

23.02.2017 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu gerekçesiyle haklarında 35 yıldan 85'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 15'i tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, bu dosya ile başka davalardan tutuklu eski İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve gazeteci Mehmet Baransu'nun da aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu, 31'i tutuksuz sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşma, tutuksuz sanık Tevfik Sami Tınarlı'nın savunmasıyla sürüyor.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 434 sayfalık iddianamede, bir numaralı sanık olarak terör örgütü FETÖ'nün elebaşısı Fetullah Gülen yer alıyor.

Davada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Trabzon Kulübü Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü Yöneticileri Osman Murat Özaydınlı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın da aralarında bulunduğu 74 kişi müşteki, eski Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Teknik Direktör Yılmaz Vural, futbol yorumcusu Sinan Engin, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçeli oyuncu Emanuel Emenike ve eski futbolcu Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 91 kişi de mağdur olarak bulunuyor.

İstenen cezalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan iddianame kapsamında, Fetullah Gülen'in, "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, resmi belgede sahtecilik, iftira, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarından 35 yıldan 85 yıla kadar hapsi isteniyor.

İddianamede, kapatılan Zaman gazetesinin genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, iş adamı Muammer İhsan Kalkavan, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ve Prof. Dr. Suat Yıldırım, Fetullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, gazeteci Mehmet Baransu, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve avukat Cemalettin Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 107 sanığın, çeşitli suçlardan 34 yıl ila 85 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Futbolda Şike Kumpası' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement