G-7 Toplantısına, Rusya'ya Uygulanacak Yeni Yaptırımlar Damgasını Vurdu - Son Dakika
Dünya
BBC

G-7 Toplantısına, Rusya'ya Uygulanacak Yeni Yaptırımlar Damgasını Vurdu

G-7 üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanları, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a dsetek veren Rusya'ya uygulanabilecek yeni yaptırımları görüşüyor.

11.04.2017 09:26  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın Lucca kentinde düzenlenen toplantının ikinci gününde, G-7 üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a verdiği destek nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar konusunu ele alacak.

RUS VE SURİYELİ ÜST DÜZEY İSİMLERE YAPTIRIM UYGULANABİLİR

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Suriye'deki askeri operasyonların başında bulunan Rus ve Suriyeli üst düzey isimlerin yaptırım listesine alınabileceğini söyledi.

AB VE ABD PEK ÇOK İSMİ KARA LİSTEYE ALMIŞTI

Avrupa Birliği ve ABD, Ukrayna'da yaşananlar nedeniyle bir çok Rus yetkiliyi ve Rus şirketini zaten yaptırım listesinde tutuyor.

G-7'de görüşülen yeni yaptırımlar,

Batı'nın Ukrayna krizine yanıtı olan yaptırımlara ilave olarak hayata geçirilmesi isteniyor. Eğer kabul edilirse, Moskova Suriye'deki askeri faaliyetleri nedeniyle ilk kez yaptırıma maruz kalmış olacak.


G-7 Toplantısına, Rusya'ya Uygulanacak Yeni Yaptırımlar Damgasını Vurdu

ALMANYA VE İTALYA YAPTIRIMLARA KARŞI ÇIKABİLİR

G-7 görüşmelerini Lucca'da takip eden BBC muhabiri James Robbins, geniş kapsamlı yaptırımlara Almanya ve İtalya gibi G-7 üyesi ülkelerin karşı çıkabileceğini söylüyor.

ABD'NİN TUTUMU BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Bugün Rusya'ya karşı herhangi bir adım atılıp atılmayacağı konusunda en önemli belirleyici ise ABD'nin tutumu olacak. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un, Lucca'daki G-7 görüşmelerinin hemen ardından Rusya'yı ziyaret etmesi bekleniyor. Ancak Tillerson Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le değil, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüşecek.

G-7 Toplantısına, Rusya'ya Uygulanacak Yeni Yaptırımlar Damgasını Vurdu

89 KİŞİ SİNİR GAZINDAN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Han Şeyhun kasabasında kimyasal saldırı düzenlendiği açıklanmış ve en az 20'si çocuk 89 kişinin açığa çıkan sinir gazından etkilenerek hayatını kaybettiği bildirilmişti.

TOMAHAWK FÜZELERİYLE SALDIRILMIŞTI

ABD, Beşar Esad yönetiminin kendi vatandaşlarına kimyasal silahlarla saldırdığını söyleyerek Suriye'de El Şayrat askeri hava üssünü Tomahawk füzeleriyle hedef aldı.

MATTİS: UÇAKLARININ 5'TE 1'İNİ YOK ETTİK

ABD Savunma Bakanı James Mattis, " "Suriye'nin yakıt ve mühimmat depolarını, hava savunma kabiliyetini ve savaş uçaklarının yüzde 20'sini yok ettik veya hasar verdik" demişti.

RUSYA KİMYASAL SİLAH SALDIRISI İDDİALARINI REDDEDİYOR

Moskova, Han Şeyhun kasabasında Suriye ordusunun geöen hafta bir hava operasyonu gerçekleştirdiğini, ancak kimyasal silah kullanılmadığını ifade savunuyor. Kremlin'den yapılan açıklamalarda, hava operasyonu sırasında silahlı muhaliflere ait zehirli gazların bulunduğu bir deponun vurulduğu, bunun sonucunda da sinir gazının açığa çıktığı iddia ediliyor.

İRAN: KARŞILIK VERİRİZ

Rusya ve Suriye hükümetinin bir diğer müttefiki İran, ABD'nin geçen hafta düzenlediği operasyona benzer bir adım atması durumunda karşılık verileceğini söylemişti.

G-7 Toplantısına, Rusya\'ya Uygulanacak Yeni Yaptırımlar Damgasını Vurdu
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya G-7 Toplantısına, Rusya'ya Uygulanacak Yeni Yaptırımlar Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

BBC

Advertisement