Gaga Gölü'nün Çevresi Çöplük Gibi - Son Dakika
Yerel

Gaga Gölü'nün Çevresi Çöplük Gibi

Gaga Gölü\'nün Çevresi Çöplük Gibi

Ordu'nun Yassıtaş-Sefaköyü ile Karataş mahalle sınırları içerisinde yer alan Gaga Gölünün turizme kazandırma çalışmaları bitmeden çevresindeki kirlilikle dikkat çekiyor.

05.09.2014 16:48  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatsa- Aybastı kara yolu üzerinde bulunan ve Yassıtaş-Sefaköyü ile Karataş mahalle sınırları içerisinde yer alan Gaga Gölü'nün turizme kazandırma çalışmaları bitmeden çevresindeki kirlilikle dikkat çekiyor.

Gaga Gölü, yaz mevsimi boyunca özellikle hafta sonları vatandaşlar tarafından dinlenme ve piknik alanı olarak kullanılıyordu. Bazı duyarsız vatandaşların piknik yaptıktan sonra çöplerini toplamadan ortada bırakmaları çevre sakinleri tarafından tepkilere neden oluyor. Çevre sakinlerinden Engin Küçük adlı vatandaş tepkisini dile getirerek, "Gölün çevresinde gerek hafta içi gerekse hafta sonları havaların da iyi gitmesi ile vatandaşlar tarafından piknik yapılıyor ancak uyarmamıza rağmen vatandaşların yedikleri içtikleri maddeleri toplamadan orayı terk ettiklerini görmekteyiz. Çöpler gece yiyecek bulmak için gelen yabani hayvanlar tarafından da dağıtılarak göl çevresinde koku ve pislikler oluşturarak çevreyi kirletmektedir" dedi.

Küçük, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu konuda Kaymakamlığımız tarafından ilgili birimlerle işbirliği yapılarak göl çevresine uyarıcı levhalar konulmasını, belediyemizden de mahalle sınırına 150 mt mesafede bulunan çöp konteynırları bırakılmasını istiyoruz." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaga Gölü'nün Çevresi Çöplük Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement