Gaib'ten Gaziantep'e Dev Bir Eğitim Kompleksi - Son Dakika
Yerel

Gaib'ten Gaziantep'e Dev Bir Eğitim Kompleksi

Gaib\'ten Gaziantep\'e Dev Bir Eğitim Kompleksi

Gaziantep Valiliği tarafından yürütülmekte olan ‘Eğitime Bir Tuğla da Sen Koy Kampanyası’ kapsamında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından yapımı üstlenilen ve iç donanım ve tefrişatıyla Türkiye’de örnek olacak olan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Ticaret Meslek Lisesi inşaatında incelemeler gerçekleştiren Gaziantep Valisi Erdal Ata, yetkililerden bilgi aldı.

02.06.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valiliği tarafından yürütülmekte olan 'Eğitime Bir Tuğla da Sen Koy Kampanyası' kapsamında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından yapımı üstlenilen ve iç donanım ve tefrişatıyla Türkiye'de örnek olacak olan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Ticaret Meslek Lisesi inşaatında incelemeler gerçekleştiren Gaziantep Valisi Erdal Ata, yetkililerden bilgi aldı.

Okul inşaatında Vali Ata ile birlikte GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Mehmet Teymur, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve yönetim kurulundan oluşan bir heyette incelemeler yaptı.

Yapımına büyük bir hızla devam edilen ve 2014/2015 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime başlayacak olan okul inşaatını beğenen Vali Ata çalışanları tebrik ederek okulların inşaatında gösterilen hassasiyetin önemli olduğunu ifade etti. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Meslek Lisesi'nden mezun olacak öğrencilerin özelikle sanayici ve iş adamları için olduğu kadar ihracatçılar içinde büyük önem taşıyacağını ifade eden Gaziantep Valisi Erdal Ata, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve başkanlar kurulunu kutladı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Ticaret Meslek Lisesinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın tip projeleri dışında bir proje olduğunu ifade eden Başkan Çıkmaz, okulun Türkiye'de model olacağını ifade etti.

Çıkmaz, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"GAİB tarafından yapımı gerçekleştirilmekte olan ve sadece bölgemizin değil, Türkiye'nin sayılı eğitim kurumlarından birisi olmaya aday Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Ticaret Meslek Lisesi inşaatında sona doğru geliyoruz. Laboratuarlarla birlikte toplam 75 derslik, 1 konferans salonu ve çok amaçlı salonlar, yemekhaneler, değişik ölçülerde toplantı salonları yanında okulun tamamı bizim tarafımızdan tefriş edilecektir. Modern eğitim teknolojisine dayalı cihazlarla donatılacak olan okulumuzun iç tefrişatı da özel olarak tasarlanmış binanın yapısına uygun dekorasyonu ile gerçekten dünya standartlarında bir kurum olacaktır. Gerek bina inşaatında gerekse teknik donanımında hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Okulumuz tamamlanıp hizmete açıldığında bir yeni yapılacak okullar içinde örnek bir plan oluşturacaktır. Kullanılan plan ve proje tamamen okulun işlevine uygun olarak özel olarak yaptırılmıştır" dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA BİR OKUL

Gaziantep'in Okulun tamamlanmasının ardından dünya standartlarında eğitim verecek olan bir meslek lisesine kavuracağını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Böyle bir okulun yapımı için bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Gaziantep Valisi Sayın Erdal Ata olmak üzere bütün birlik başkanlarımıza ve bütün üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Dünya standartlarında bir okulda aynı standartlarda eğitim verecek olup içerisinde kambiyo bölümü de bulunacaktır. Bugün gerek sanayicilerimizin gerekse ihracatçılarımızın en büyük sıkıntısı mesleki alanda yetişmiş ara eleman sıkıntısıdır. Okulumuz bu sorunun çözümü için büyük bir görevi de üstlenmiş olacaktır. 2014/2015 eğitim öğretim yılında öğrenci alacak olan okulumuzun inşaatının Ağustos sonunda tamamlanmasını planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve beraberindeki heyet Güneydoğu Anadolu Ticaret Meslek Lisesi inşaatının bütün katlarında ve birimlerinde incelemeler yaptıktan sonra okul inşaatından ayrıldı. 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete girmesi planlanan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Ticaret Meslek Lisesi'nin planı ve iç donamımı ile dünya standartlarında olacağı ve kalifiye insan iş gücünün karşılanması açısından önemli bir kaynak oluşturacağı da açıklandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaib'ten Gaziantep'e Dev Bir Eğitim Kompleksi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement