Galataport "Durdu" - Son Dakika
Güncel

Galataport "Durdu"

Galataport "Durdu"

Tophane arasında bulunan Salı Pazarı liman sahası(Galataport) yenilenmesiyle ilgili ihaleye Danıştay'tan yürütmeyi durdurma kararı geldi.

14.10.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tophane arasında bulunan Salı Pazarı liman sahası(Galataport) yenilenmesiyle ilgili ihaleye Danıştay'tan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Galataport'la yapılan ilk ihale de 2006 yılında iptal edilmişti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Salı pazarı liman sahası (Galataport) ihalesiyle ilgili açtıkları davayı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun yürütmeyi durdurulmasına karar verdiğini açıkladı. TMMOB yaptığı açıklamada projenin durdurulması için daha önceden Danıştay 6. Dairesi'ne dava açıldığı ancak mahkemenin 2013 yılında yürütmenin durdurulması kararı talebini kabul etmediği belirtildi. Bu karara yapılan itirazı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiği öğrenildi.

AKDENİZİN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN 10 LİMANI ARASINDA

Istanbul Salı pazarı kruvaziyer limanı Akdeniz'de en fazla uğranan 10 liman arasında bulunuyor. İstanbul'un tek kruvaziyer limanı olan Salıpazarı Limanı Beyoğlu, Galata kulesi, Kapalıçarşı, Sultanahmet gibi Sosyal ve kültürel merkezlere yakınlığı sebebi ile kruvaziyer yolcuları tarafından tercih ediliyor. Liman sahasının 100 bin 280 metrekare Türkiye Denizcilik işletmeleri mülkiyetindeki planlama alanı, 131 bin 800 metrekare kapalı alanı ve 1200 metre toplam rıhtım uzunluğu bulunuyor. Galataport ihalesi bu bölgenin denize de dolgular yapılarak tekrar planlanarak yapılanmasını amaçlanıyor. Galataport ihalesi ilk kez 2005 yılında ihale edilmiş ve İsrailli işadamı Sami Ofer ortağı Global Yatırım Holding kazanmıştı. Ancak ihale bir sene sonra iptal edilmişti. 2013 yılında yapılan ikinci ihaleyi ise Doğuş Holding kazanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galataport 'Durdu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement