Galatasaray-Anderlecht Maçında Ultraslan'dan Tff'ye Protesto - Son Dakika
Spor

Galatasaray-Anderlecht Maçında Ultraslan'dan Tff'ye Protesto

Galatasaray-Anderlecht Maçında Ultraslan\'dan Tff\'ye Protesto

Teknik direktör Prandelli, Anderlecht karşısında 7 yabancı oyuncusunu ilk 11'de sahaya sürerken, Bruma'yı yedeğe çekti.

16.09.2014 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Belçika ekibi Anderlecht'i konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, 8 yabancı oyuncusundan 7'sine ilk 11'de görev verdi.

Anderlecht karşısına çıkan sarı-kırmızılı ekipte, yabancı oyunculardan Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Alex Telles, Blerim Dzemaili, Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Goran Pandev, ilk 11'de teknik direktör Prandelli'nin tercihleri oldu.

İtalyan teknik adam, Eskişehirspor maçında ilk 11'de yer verdiği Bruma'yı ise Anderlecht maçında yedek soyundurdu.

Galatasaray, taraftarı önüne çıktı

Galatasaray Futbol Takımı, Anderlecht karşılaşmasıyla bu sezon Türk Telekom Arena'da ilk kez taraftarının önüne çıktı.

Sezona Manisa'da Fenerbahçe'ye karşı oynanan TFF Süper Kupa maçıyla başlayan sarı-kırmızılı ekip, ardından ligde Bursaspor deplasmanına giderken, Eskişehirspor ile Türk Telekom Arena'da yapılan ikinci hafta müsabakasında ise seyircisiz oynama cezası nedeniyle taraftarından yoksun kalmıştı.

Karşılaşma öncesi oyuncuları tek tek tribüne çağıran taraftarlar, tezahüratlarda bulundu.

Ayrıca, bu önemli karşılaşmada Türk Telekom Arena tribünlerinde yer yer boşlukların olması da dikkati çekti.

Alex Telles ilk 11'de

Galatasaray'ın Brezilyalı genç yıldızı Alex Telles, Anderlecht karşılaşmasına ilk 11'de başladı.

Teknik direktör Prandelli'nin Eskişehirspor maçının kadrosuna almadığı Telles, Anderlecht maçında savunmanın solundaki yerini tekrar aldı.

Melo formasına kavuştu

Sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo, Anderlecht mücadelesinde formasına yeniden kavuştu.

Bir taraftarın, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik hakaret içeren cümleler bulunan yazısını, sosyal medyada takipçileriyle paylaşması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 2 maç ceza alan Melo, ligdeki Eskişehirspor maçında takımdaki yerini alamazken, Anderlecht müsabakasının ilk 11'inde sahaya çıktı.

Melo, cezası nedeniyle ligdeki Balıkesirspor müsabakasında da görev yapamayacak.

Veysel Sarı "Devler Ligi"nde ilk kez

Sarı-kırmızılı ekibin Anderlecht maçı ilk 11'inde yer alan isimlerden Veysel Sarı, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi müsabakasına çıkma fırsatı buldu.

Veysel Sarı, "Devler Ligi"nde ilk kez sahaya çıkarken, yedeklerde bulunan isimlerden Tarık Çamdal da süre alması halinde bu kulvarda ilk kez yer alacak.

ultrAslan'dan TFF'ye protesto

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan, Anderlecht maçının başlangıcında Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) protesto etti.

TFF'nin bazı uygulamalarına yönelik tepkilerini göstermek için, karşılaşmanın seremonisinden itibaren protestolarda bulunan taraftarlar, "Irkçılığa hayır", "No respect to match fixing (Maç ayarlamaya saygı yok)", "Şike ve ırkçılık cezasız kalmasın, adalet yara almasın" ve "Şikeye hayır" ifadeleri yer alan pankartlar açarken, tezahüratlarla TFF yönetimini istifaya davet etti.

Öte yandan, taraftarların maçın ikinci yarısının başlangıcında da sahaya sırtlarını dönerek ikinci bir protesto eylemi gerçekleştirecekleri belirtildi.

Göğüs reklamıyla ilk kez

Bu sezon geride kalan maçlarında göğüs reklamı bulunmayan formalarla sahada yer alan Galatasaray takımı, nihayet bu eksiğini giderdi.

Sarı-kırmızılı kulüp, Türk Hava Yolları ile Avrupa kupası maçları için anlaşırken, Galatasaray takımı göğsünde "Turkish Airlines" yazısıyla sahada yer aldı.

Galatasaray Kulübü, yarın da ulusal seviyedeki maçlarda geçerli olmak üzere Çinli teknoloji firması Huawei ile göğüs reklamı anlaşması imzalayacak.

Anderlecht'te iki cezalı

Anderlecht takımında cezalı olmaları nedeniyle iki futbolcu Galatasaray karşısında takımdaki yerlerini alamadı.

Belçika ekibinde geride kalan sezondan cezaları bulunan Fabrice N'Sakala ve kaleci Silvio Proto, Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nun ilk maçına çıkamadı.

Her iki oyucu da takımın önemli isimleri arasında yer alırken, özellikle kaleci Proto'nun yokluğunda sahada 20 yaşındaki file bekçisi Davy Roef'in yer alması dikkati çekti. Geride kalan sezonda takımıyla 1 maç oynayan, bu sezon ise hiçbir resmi maçta forma şansı bulamayan Roef, kariyerinin ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Anderlecht'in kalesini koruyacak.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray-Anderlecht Maçında Ultraslan'dan Tff'ye Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement