Galatasaray, Andre Villas Boas ile Anlaşmak Üzere - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Andre Villas Boas ile Anlaşmak Üzere

Galatasaray'ın, Rusya'da Zenit takımını çalıştıran Portekizli teknik direktör Andre Villas Boas ile görüştüğü ortaya çıktı.

27.04.2016 14:44  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'da son dönemde Tomas Schaaf ve Jorge Sampaoli isimleri öne çıksa da asıl hedefin Zenit Petersburg'u çalıştıran Andre Villas Boas olduğu iddia edildi.

TARAFTARIN TEPKİSİ KORKUTTU

Taraftarların sert eleştirilerine maruz kalan ve seçim baskısı altında bulunan yönetim kurulu, en azından iyi bir hoca getirip rahat bir nefes almak istiyor. Bunun için de birçok ünlü çalıştırıcı ile temas kuran sarı-kırmızılıların, Portekizli teknik adam ile de görüştüğü öğrenildi.

GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ

Takvim gazetesinin haberine göre; Galatasaray'ın, vatandaşı Jose Mourinho'nun izinde ilerleyen, başarısını Rusya'ya da taşıyan Boas ile üç kez bir araya geldiği, görüşmelerin oldukça olumlu geçtiği bildirildi. 38 yaşındaki genç çalıştırıcının, sarı-kırmızılı takımın gelecek sezon Avrupa'da yer almayacak olmasını çok önemsemediği, aksine istikrarlı bir kadro kurabilmek için bu bir seneyi avantaj olarak gördüğü ifade edildi. Yüksek bütçeli transferler yerine, genç ve yetenekli oyuncular talep eden Andre Villas Boas ile yönetimin bir kez daha buluşacağı ve sözleşme şartlarının masaya yatırılacağı belirtildi. Eğer bu konuda da anlaşma sağlanırsa genç hoca ile lig bitmeden imza atılması bekleniyor.

FUTBOL OYNAMADI

Galatasaray'ın hoca adayı Andre Villas-Boas kariyerine henüz 16 yaşında iken başlamıştır. İngiliz teknik adam Bobby Robson'ın Porto'nun başında bulunduğu dönemde Robson ile komşu olan Boas'ın o dönem Porto forması giyen Domingos Paciencia hakkındaki analizi Robson'ın ilgisini çekmiş ve kendisi Porto'nun gözlemci ekibine dahil edilmiş.

21 YAŞINDA HOCA OLDU

İyi derecede İngilizce bilmesi nedeniyle Sir Robson ile iyi anlaşan Villas- Boas, Robson'ın da yardımcı olmasıyla İskoçya'ya eğitim almaya gitmiş ve 17 yaşındayken UEFA C sertifikası almıştır. 21 yaşındayken Birleşik Krallık Virgin Adaları Millî Futbol Takımı'nın başına geçti ve ilk teknik direktörlük deneyimini yaşadı.

JOSE'NiN GiZLi KAHRAMANI

2003'te Porto'da Jose Mourinho'nun asistanı olarak teknik ekipte yer almıştır. 2003'ten 2009 yılına dek de Porto, Chelsea ve İnter takımlarında Mourinho ile birlikte çalışmıştır. Boas bu üç dönemde bir UEFA Kupası, bir UEFA Şampiyonlar Ligi, dört kez de ulusal lig şampiyonluklarına imza attı.

HIZLA YÜKSELDİ

Virgin Adaları'nın ardından birer yıl Academica, Porto, Chelsea ve Tottenham Hotspur'u çalıştıran Villas-Boas, 2014 yılında 2 yıllığına Zenit ile anlaştı ve sezon sonunda ayrılacağını açıkladı.

KUPA CANAVARI

Yaşı daha çok genç olmasına karşın birçok başarıya imza atan Villas Boas, Porto ile Premier Lig, UEFA Avrupa Ligi, Portekiz Süper Kupası ve Portekiz Kupası'nı, Chelsea ile Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve İngiltere FA Cup'ı, Zenit ile Premier Lig ve Rusya Süper Kupası'nı kazandı.

Galatasaray, Andre Villas Boas ile Anlaşmak Üzere

Son Dakika Spor Galatasaray, Andre Villas Boas ile Anlaşmak Üzere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ibo: hadi hadi atmayın 3 1 Yanıtla
  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.


Advertisement