Galatasaray, Arsenal'e Hazır - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Arsenal'e Hazır

Galatasaraylı futbolcular ve teknik direktör Cesare Prandelli, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde zorlu gruptan çıkmayı hedefliyor.

29.09.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaraylı futbolcular ve teknik direktör Cesare Prandelli, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zorlu gruptan çıkmayı hedefliyor.

Sarı-kırmızılı futbolculardan Wesley Sneijder, Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Olcan Adın, Tarık Çamdal ve teknik direktör Cesare Prandelli, GSTV'ye yaptıkları açıklamalarında Şampiyonlar Ligi'ni değerlendirdi.

PRANDELLI: "ZİHİNSEL OLARAK HAZIR VE AGRESİF OLMALIYIZ"

Arsenal gibi önemli bir takıma karşı oynayacaklarını belirten teknik direktör Cesare Prandelli, "İstikrarlı bir takım ve yıllardır aynı teknik adamla çalışıyorlar. Zihinsel olarak hazır ve agresif olmalıyız. Biz, Türkiye ve Galatasaray'ı temsil ediyoruz. Nerede olursa olsun, taraftarımızın yanımızda olduğunu biliyoruz. Her zaman, her statta kendi oyunumuzu oynamalıyız ve başımız dik ayrılmalıyız" diye konuştu.

SNEIJDER: "GRUBUMUZ ZOR AMA GALATASARAY ÇOK BÜYÜK BİR KULÜP"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin her zaman çok zorlu bir kulvar olduğunu kaydeden Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, "Eğer geçen sene gruptan çıkma şansınız nedir diye sorsaydınız, yüzde 30-40 derdim. Ama biz çok iyi bir iş yaptık ve son 16'ya kalan taraf olduk. Bu sene de aynı ortam söz konusu. Grubumuz zor ama Galatasaray çok büyük bir kulüp. Şampiyonlar Ligi'nde yine ileriye doğru yürümek istiyoruz" dedi.

"İYİ SAVAŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİLİYORDUK"

Geçen sezon Juventus'la oynadıkları müsabakayı değerlendiren Sneijder, ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçını 2 günde oynadığını dile getirerek, "Çılgın iki gündü adeta. Kar yağışı ve diğer faktörler... Hayatımda hiç böyle bir an yaşamadım. Bir Şampiyonlar Ligi maçını iki günde oynamak çok çılgınca bir deneyimdi. Gol atmamız gerektiğini biliyorduk. Hava şartlarının çok kötü olmasına rağmen iyi savaşmamız gerektiğini biliyorduk. İnanmaya devam ettik. Eğer inanırsanız her zaman bir şansınız vardır. Gol bulma şansınız vardır. Golü attığım dakikada oyuncular ve taraftarlar çılgınca sevindi, çok mutlu oldu. Benim için çok özel bir andı. Sadece benim için değil, herkes için çok özeldi. Bu tip anlar içinizdeki umudu dışa yansıtma zamanıdır. Biz de bunu çok iyi başardık ve kenetlenerek bu sevinci yaşadık. Umuyorum bu sene de aynı başarıyı tekrarlarız. Takım ruhumuz çok iyi. Arsenal maçına odaklanmak ve iyi oynamak zorundayız" şeklinde konuştu.

"SAÇMA İDDİALAR ORTAYA ATILIYOR"

Takım bütünlüğü yönünde zaafların olduğu görüşüne itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Wesley Sneijder, "Özellikle yerli ve yabancı oyuncular arasında sıkıntılar olduğuna dair saçma iddialar ortaya atılıyor. Geçen senenin üzerine bir şeyler katabilirsek ki motive unsurlarımız daha fazla ve iyi bir takım ruhuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Cuma günü aldığımız lig galibiyeti moral olarak çok önemliydi, İngiltere'ye daha keyifli gideceğiz. Kendimize güvenerek zorlu deplasmanın üstesinden geleceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

MUSLERA: "ÇOK ZOR BİR MAÇ OLACAK"

Arsenal maçının çok zorlu geçeceğini vurgulayan Galatasaray'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, "Şampiyonlar Ligi tarihinde pek çok başarısı olan bir takımla karşılaşacağız. Deplasman takımı olarak maçın çok zorlu olacağını biliyoruz. Her zaman olduğu gibi elimizden geleni yapacağız. İyi bir neticeyle dönmek için tüm çabamızı sahaya yansıtacağız" dedi.

"REKABETİN EN ÜST SEVİYEDE OLDUĞU BİR GRUPTAYIZ"

Çok zor bir grubun içinde olduklarının altını çizen Muslera, "Rekabetin en üst seviyede olduğu bir gruptayız. Bu yıl Şampiyonlar Ligi grup etabı daha da zor. Hele ki çeyrek final, yarı final ve finale kalmak çok daha zor. Biz en iyi futbolumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Mümkün olduğunca fazla puan almalıyız. Özellikle evimizdeki iç saha maçlarında maksimum puan almak istiyoruz. Deplasman maçları ise belirleyici olacak" diye konuştu.

"ÇEYREK FİNAL OYNAMA BAŞARISI GÖSTERMİŞTİK"

Galatasaray'ın Uruguay'lı kalecisi Fernando Muslera, "Galatasaray'daki ilk Şampiyonlar Ligi maceramda Real Madrid ile çeyrek final oynama başarısı göstermiştik. Şampiyonlar Ligi'nde en önemli şey hep daha iyisini yapabilmeye çalışmaktır. Mümkün olduğunca başarı çıtasını yükselterek kendimizi gururlandırmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Galatasaray, Arsenal'e Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement