Galatasaray, Avrupa Defterini Kapattı - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Avrupa Defterini Kapattı

Galatasaray, Avrupa Defterini Kapattı

UEFA Şampiyonlar Liginde deplasmanda Anderlecht'e 2-0 yenilerek D Grubunda son sırada yer alması kesinleşen Galatasaray, Avrupa kupalarına veda etti.

27.11.2014 00:15  Güncelleme: 00:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki beşinci maçında deplasmanda Belçika'nın Anderlecht takımına 2-0 yenilen Galatasaray, bu sezon Avrupa kupalarına veda etti.

Anderlecht karşısında istediği futbolu sahaya yansıtamayan sarı-kırmızılı ekip, Mbemba'nın gollerine engel olamayarak sahadan boynu bükük ayrıldı.

"Devler Ligi"nde 2012-2013 sezonunda çeyrek final oynayan, geçen sezonda ise ikinci tura kalan Galatasaray'ın, bu sezon Arsenal ile yapacağı son maç öncesi grupta son sırada yer alması kesinleşti.

Ayrıca, grupta Arsenal'in de Borussia Dortmund'u 2-0 yenmesiyle,  D Grubu'nda takımların durumu netleşti. Son maçlar öncesi Borussia Dortmund ve Arsenal ikinci tura yükselmeyi, Anderlecht ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeyi garantiledi.

- Üst üste 4. yenilgi

Anderlecht'e 2-0 yenilen Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 4. maçını kaybetti.

Grubunda henüz galibiyeti bulunmayan "Cim Bom", Anderlecht ile İstanbul'da yaptığı maçı 1-1 berabere tamamlarken, ardından Arsenal'e 4-1, Borussia Dortmund'a 4-0 ve 4-1, Anderlecht'e 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Sarı-kırmızılı ekip, son 4 Şampiyonlar Ligi maçında kalesinde 14 gol gördü.

Selçuk İnan kırmızı kart gördü

Sarı-kırmızılı ekipte Selçuk İnan, karşılaşmanın 83. dakikasında kırmızı kartla oyundan atıldı.

Maçın 65. dakikasında ilk sarı kartını gören Selçuk, 83. dakikada hakem Ivan Bebek'e yaptığı itirazlar sonucunca ikinci sarı kartını alarak kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Selçuk İnan, Galatasaray'ın Arsenal ile oynayacağı son maçta takımdaki yerini alamayacak.

Semih Kaya hakemlere sinirlendi

Karşılaşmanın 10. dakikasındaki bir pozisyonun ardından Semih Kaya, faul bekleyerek maçın hakemlerine tepki gösterdi.

Hızlı gelişen bir Anderlecht atağında savunmadaki son adam durumunda bulunan Semih, Mitrovic'in müdahalesiyle yerde kalırken, sarı-kırmızılı kalede gol tehlikesine neden olan bu pozisyonun ardından genç oyuncu, orta hakeme ve yan hakeme giderek tepkisini aktardı.

Sneijder ve Burak topu paylaşamadı

Müsabakanın 33. dakikasında kazanılan bir serbest vuruş sonrası Burak Yılmaz ile Sneijder, serbest vuruşu kimin kullanacağı konusunda anlaşmazlık yaşadı.

Sneijder'in yerde kaldığı bir pozisyonda kazanılan vuruş için topun başına Burak geçerken, Hollandalı oyuncusu ise el hareketleriyle kenar yönetimine tepkisini aktardı. Ardından her iki oyuncu birden topun başına geçti ve vuruşu Sneijder yaptı.

Çizgi hakeminin başına yabancı madde isabet etti

Anderlecht taraftarlarının bulunduğu tribünden sahaya atılan bir yabancı madde, çizgi hakemine başına isabet etti.

Maçın 78. dakikasındaki bir pozisyonda penaltı bekleyen Belçikalı taraftarlar, sahaya yabancı maddeler atarlarken, bu yabancı maddelerden biri de çizgi hakeminin başına geldi.

Çizgi hakeminin yerini bırakarak sahaya girmesiyle oyun kısa sürede durakladı ve ardından uyarı anonsu yapıldı.

- Belçikalı rakiplerine karşı yine kazanamadı

Galatasaray, Avrupa kupalarında Belçika temsilcilerine karşı olan galibiyet hasretini devam ettirdi.

Avrupa kupalarında Belçika takımlarına karşı 6. maçını oynayan sarı-kırmızılılar, 4. yenilgisi alırken, daha önce 2 kez de berabere kalmıştı. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray, Avrupa Defterini Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement