Galatasaray Başkanı Ünal Aysal: Eski Melo Olsa İki Yumruk Sallardı - Son Dakika
Spor

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal: Eski Melo Olsa İki Yumruk Sallardı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, önemli açıklamalarda bulundu.

07.09.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, AMK’ya konuştu. Gündemdeki birçok konuyu samimi bir üslupla yorumlayan Aysal, Galatasaray taraftarının adeta taptığı Felipe Melo’ya da sahip çıktı.

Hatırlanacağı üzere Süper Kupa maçında Melo ve Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel arasında bir sürtüşme yaşanmıştı. Brezilyalı yıldızın bu olayda en ufak kabahatinin bulunmadığını vurgulayan Aysal, “Melo’nun bu sene 4. sezonu. Hakkındaki görüşlerim her sezon pozitif yönde ilerledi. Git gide olgunlaştı, sevecen bir kişiliğe ulaştı” dedi.

“İYİ BİR AİLE BABASI”

Yeri geldi mi Melo’yu kendisinin de eleştirdiğini hatırlatan Ünal Aysal, “Futbolcular ara sıra takışabilir. Ama son olayda hiç suçu yok. Penaltıyı kaçırdığı için üzülürken 120 kiloluk bir adamın tepesine atlamasını çok sakin karşıladı. Eski Melo olsa iki yumruk sallardı. Beni çok şaşırttı. Melo gerçekten değişti. İyi bir aile babası ve sempatik bir oyuncu” ifadelerini kullandı. Aysal ayrıca, iki futbolcunun daha penaltı kaçırdığını, yenilginin sorumlusunun tek başına Melo olamayacağını belirtti.

Aysal açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“SNEIJDER ÇOK MUTLU”

Wesley Sneijder, Inter’den istediği futbolu oynayamadığı için ayrıldı. Inter’in başkanı Moratti yakın arkadaşımdır. Kendisi söyledi. ‘Çok iyi bir oyuncu alıyorsun, maalesef benim teknik direktörümün oyun sistemine uymuyor’ dedi. Sneijder burada çok mutlu.”

“GALATASARAY ŞAMPİYON OLACAKTIR”

“Fenerbah­çe­’nin gü­cü kü­çüm­se­ne­mez. Be­şik­taş ile Trab­zons­po­r’­un da öy­le. Ama iş şam­pi­yon­lu­ğa ge­lin­ce ke­sin­lik­le Ga­la­ta­sa­ray şam­pi­yon ola­cak­tır. Hak­ka­ni­yet­li bir lig ya­şar­sak, sa­ha için­de ve sa­ha dı­şın­da yan­lış iş­ler ol­ma­ya­cak­sa, TFF ta­raf­sız ka­rar­lar ala­cak­sa şam­pi­yon mut­la­ka Ga­la­ta­sa­ray ola­cak­tır.”

“HERKESİN AKLI 4. YILDIZDA”

“Bu sene lig bence çok zevkli geçecek. Hedefimiz 4. yıldızı takmak. Psikolojik açıdan çok önemli. Fenerbahçe de bunu istiyor. Beşiktaş ve Trabzonspor da bunu engellemek isteyecektir. Yani 4 büyük takımın da gayreti 4. yıldızla alakalı… İki tanesi pozitif, iki tanesi negatif çalışacak. Yalnız Fenerbahçe’nin ayrı bir avantajı var. Sadece Türkiye’de oynayacaklar.”

“TARIK TRANSFERİYLE...”

“Transferde olmazsa olmazlarımızdan biri Tarık Çamdal’dı. Çünkü hem sağ bek hem de sol bek oynayabiliyor. Böyle joker bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Yoksa onun yerine iki transfer yapmamız gerekebilirdi. Tarık transferiyle hocamızın eli çok rahatladı.”

“TARAFTARLAR BAŞARIYA BAKAR”

“Geldiğimden bu yana birçok başarı kazandık ve marka değerimizi çok yükselttik. Futbol takımı 3 senede 2 lig 1 de Türkiye Kupası şampiyonluğu kazandı. Amatör branşlarda da büyük gelişmeler yaşandı. Biz kulübüz, halkın malıyız. Kar odaklı değiliz. Çünkü taraftar kar etmemize bakmaz, sürekli olan bir başarıya bakar. Bu yüzden hedefim, “Başarı, başarı, başarı”ydı.”

“EN İYİ MALİ YAPI BİZDE”

“Galatasaray’da değil Türk futbolunda ekonomik kriz var. Haziran sonunda KAP’ta çıktı. Galatasaray, diğer iki rakibinden daha yüksek gelire ve daha rahat bir ekonomik yapıya sahip. En sağlıklı yapı bizde. Ancak biz rakamları şeffaf olarak açıklıyoruz. İsmini belirtmek istemediğim bazı kulüpler ise işlerine geldiği şekilde açıklama yapıyorlar. Ya kulüp ya da futbol şirketi üzerinden…”

“YABANCI SINIR HAKSIZ REKABET”

“Transferdeki en büyük sıkıntımız, yabancı kısıtlaması. Türkiye’de sadece 5 yabancı ilk 11’de oynuyor. Avrupa’da ise kadronuzda 8 yabancı bulunabiliyor. Ancak karşınızdaki takım belki de dünyanın en iyi 11 oyuncusuyla sahaya çıkıyor. Bu tam bir haksız rekabet. Bu kural olduğu sürece Türk takımları Avrupa’da başarısız olmaya mahkumdur.”

AMKSPOR-BAHADIR ÇOKİŞLER

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray Başkanı Ünal Aysal: Eski Melo Olsa İki Yumruk Sallardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement